Jaša Tomić: Inspektori i policija tražili da se ukloni ringišpil, vlasnik ignorisao

Dan nakon što je nekoliko dece lakše povređeno u vojvođanskom mestu Jaša Tomić, kada se srušio ringišpil koji je bio postavljen u centru sela, iz Policijske uprave Zrenjanin najavljuju krivične prijave protiv odgovornih za ovaj slučaj.

U Mesnoj zajednici u Jaši Tomiću ističu da je seosko rukovodstvo sve učinilo da se ringišpil, koji je bio postavljen na javnoj površini, na parkingu, ukloni, ali da je vlasnik zabavnog parka ingnorisao njihov zahtev.

"Postoji odluka Saveta Mesne zajednice Jaša Tomić da zabavni park mora da se ukloni sa javne površine. Mi smo tu odluku pokušali da sprovedemo, ali se vlasnik ringišpila oglušio na naše zahteve. Zbog toga sam dan pre incidenta pozvao inspekciju. Na lice mesta izašle su komunalna inpektorka Milica Vukoje i inspektorka za zaštitu životne sredine Tanja Papić i one su uručile rešenje o uklanjanju zabavnog parka, prisutnoj Milici Lukić. Pri tome smo bili izloženi uvredama te osobe, sve uz opaske da oni tu dolaze već deset godina i da imaju saglasnost sveštenika za postavljanje ringišpila", kaže za "Dnevnik" sekretar Mesne zajednice u Jaši Tomiću Novica Popara.

Sekretar MZ pozvao je i policiju da interveniše, došla je patrola koja je od vlasnika ringišpila tražila da se skloni sa javne površine, ali on nije ispoštovao ni tu naredbu, tvrdi Popara.

Podsetimo, najmanje četvoro dece je povređeno kada se u subotu srušio ringišpil na kom su se vozili.

Deca uglavnom imaju ogrebotine kolena, a samo jedno dete udarilo je nogu malo jače, ali su i njegove povrede lakše prirode.
Prema rečima očevidaca, vrteška se bukvalno raspala dok je trajala vožnja, a ubrzo nakon incidenta na licu meta su se pojavili policija i Hitna pomoć.

Vrteška je bila postavljena u centru grada, a svedoci kažu da je prava sreća što u pitanju nije bio veći ringšpil.

  • Secanj

    03.10.2016 23:29
    Gospodo pametnjakovici,lezilebovici i seoski glupanderi koji komentarisete i mislite da ste tako pametni,a niste ni svesni koliko ste glupi: SVE JE URADJENO PO ZAKONU,A VAS MOZAK NE ZNA STA JE TO, VAZNO JE DA VAM JEZIK RADI...MOZAK NIJE VAZAN!
    STRASNO JE KO SVE OSECA KOMPETENTNOST I USUDJUJE SE DA OVAKO KOMENTARISE. KOLIKO TA JADNICA SA"TAKVIM"RINGISPILOM IMA PARA DA PODMITI INSPEKTORE,POLICIJU I CLANOVE SAVETA MZ?
  • Čučuk Stana

    03.10.2016 19:34
    Zub za zub
    Ja bih popravila ringišpil pa inspektorke i vlasnika pustila da se provozaju dok se ne otkače!!
  • Limanac

    03.10.2016 09:55
    crkva
    "....da oni tu dolaze već deset godina i da imaju saglasnost sveštenika za postavljanje ringišpila"

    Pazi ovo, sveštenik daje saglasnost???? Crkvu tužite za nemar!!!, Otkud mogućnost da crkva daje bilo kakvu saglasnost u građanskom društvu??? Ako crkva ima to pravo, onda država da tuži samu sebe. Ovo nije normalno, svako radi što mu se ćefne, od bezobrazluka na svakom koraku ne možeš da mrdneš. Pa tu vlasnicu u aps pod hitno, ringišpil na otpad, dobijene pare da se uplate u najbližu Jaši Tomiću dečiju ustanovu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".