Paorima novac za podizanje i opremanje plastenika

Poljoprivrednici u Vojvodini potpisali su 44 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.
Ukupna vrednost dodeljenih ugovora je 20 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno blizu 10 miliona dinara. U Pokrajini napominju da će realizacijom tih investicija pod plastenicima biti još 47.981 kvadratnih metara.
 
Prema rečima pokrajinskog sekretara Vuka Radojevića, u 2016. godini je u podizanje i opremanje plastenika uložen 51 milion dinara, a sredstva je dobilo 176 poljoprivrednika. To ulaganje je omogućilo da pod plastenicima bude 213.002 kvadratnih metara.
 
"I u 2017. godini ćemo sigurno nastaviti sa podrškom za podizanje i opremanje plastenika, jer je reč o meri koja doprinosi intenzivnijem načinu poljoprivredne proizvodnje", rekao je Radojević.
 
On je dodao da u Vojvodini postoji tradicija bavljenja povrtarstvom, te da su pored podrške za podizanje i opremanje plastenika, našim poljoprivrednicima na raspolaganju i bespovratna sredstva za nabavku sistema za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara i njihovo opremanje.
  • Zivan

    30.11.2016 16:24
    Dobro je da se podstiču ulaganja u poljoprivrrdu. Ipak, tek kada agrarni buđeti Srbije i Vojvodine budu dvostruko veči, bice dovoljno i podsdticaja investicijama u poljokompleks...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.