Somborski sveštenik priznao da je ukrao paketiće za decu

Propovednik jedne crkve u Somboru V. B. (51) priznao je danas na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu da je uzeo novogodišnje paketiće koje su deca iz Nemačke slala svojim vršnjacima u Srbiji.
Kako saznaje list Blic iz izvora u Tužilaštvu, V.B. je dao delimičnu izjavu u vezi sa 100 paketića i objasnio šta se sa njima desilo, a o ostatku paketića je ćutao.
 
"Radi se o mnogo većem broju paketića, a V.B. to nije hteo da komentariše. Tačan broj i ukupna vrednost poklona biće naknadno utvrđena, a protiv V.B. je podneta krivična prijava zbog pronevere jer je kao pravno lice preuzeo paketiće od organizacije OCC (Operation Christmas Child) Srbija koja se bavi njihovom distribucijom iz inostranstva", rečeno je za beogradski medij u Tužilaštvu, uz napomenu da za krivično delo pronevere okrivljenima preti kazna od jedne do osam godina zatvora.
 
Podsetimo, pomenuti propovednik uhapšen je 4. januara zbog sumnje da uzeo paketiće iz humanitarne pomoći za decu i prodao ih.
 
Veliki broj praznih kutija božićno-novogodišnjih paketića, koje su deca u Nemačkoj napravila i poslala vršnjacima u Srbiji, bačen uz Veliki bački kanal u blizini Staparskog mosta kod Sombora. Fotografije praznih kutija koje su ukrašene novogodišnjim i božićnim motivima, sa porukama na nemačkom, na Fejsbuku je objavio Somborac Igor Boca, koji je, sumnjajući da je sadržaj paketića pokraden, o svemu obavestio i policiju. On je naveo da su policajci bili kod njega i da su uzeli podatke.
 
"Nakon prijave došli su policajci kod mene da naprave službenu zabelešku. Sve sam im lepo ispričao i kada sam ih pitao šta će uraditi po tom pitanju, kratko su mi rekli: 'Ne možemo mi ništa jer nije prijavljena krađa paketića. Da je nek prijavio krađu, odmah bismo reagovali. Ovako, nema prijave, nema krađe'", rekao je Boca. 
 
Više čitajte OVDE.
  • dule

    07.01.2017 13:40
    Đubre jedno bezobrazno, pa jel se to tako radi. Sram da te bude.

    Priznao. Još ćeš i da budeš kažnjen.

    Zna se u Srbiji kako se to radi. Prvo nađeš advokata. Dobrog - onog sa vezama. Pa se razvlačite, pa veštačite, pa nezavisno sudstvo, pa nedolaziš na suđenje zbog letovanja, pa advokat ti je bolestan doneo je potvrdu od ginekologa (advokat je muško), pa ... I na kraju zastari. Ili apelacija, nije ni to loše - budeš oslobođen. E onda se lepo tuži država, i taj isti advokat i sud ti u rekordnom roku izvuku pare.

    Priznao. Kad u zemlju nisam propao od sramote.
  • Jovan

    07.01.2017 09:49
    Kazna zatvora? Pa, neće on to dobiti. Dobiće uslovnu. Neće mu dlaku sa kose (ili iz brade) skinuti, a kamoli ga u zatvor strpati. Pop je to, ej. Njima ne sme ništa da se desi...
  • NickName25

    07.01.2017 00:14
    A to sto je prljao?!
    Nakaciti mu jos i zagadjivanje zivotne sredine, na sta ovo lici?! Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina