Zrenjanin: Voću ne šteti zima, već miševi

Vremenske prilike ili neprilike, koje od početka godine vladaju i u Banatu, voću ne prave nikakve probleme.
"Voćke su u dubokom snu i njima hladnoća i sneg uopšte ne škode", kaže za portal zrenjaninski.com Sava Radišić iz rasadnika "Radišić", koji se nalazi na obali Tise, kod Žabaljskog mosta. 
 
Jesen je, kako kaže, bila duga i dovoljno hladna i voćke su imale vremena da obave sve što je potrebno da se dobro pripreme za zimu. 
 
Ako ovakvo vreme potraje i do polovine marta voćkama neće smetati. U voćnjacima je trenutno najveći problem najezda miševa.
 
"Obavezno treba raditi deratizaciju jer miševi mogu da naprave štetu i kod višegodišnjeg zasada, a kamoli kod mladih sadnica", objašnjava Radišić.
  • Veganka

    17.01.2017 15:59
    Umesto manjeg prinosa a zdravog voća, ovi će sada na nafiluju voće pesticidima. J*** se njima za to što trujući miševe truju i ljude i zagađuju prirodu. Bitan im je samo novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina