Preminuo nekadašnji političar Boško Krunić

Nekadašnji visoki politički funkcioner u vreme socijalističke Jugoslavije Boško Krunić preminuo je u 88. godini.
Krunić je bio član Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije i njegov predsednik od 30. juna 1987. do 30. juna 1988. godine. Bio je predsednik Predsedništva Saveza komunista Vojvodine u dva navrata, 1981-82. godine i 1984-85. godine.
 
Podneo je ostavku nakon takozvane "jogurt revolucije" 1988. godine, u kojoj je Miloševićev režim ukinuo autonomiju Vojvodine. Krunić je potom isključen iz Saveza komunista Jugoslavije, pod optužbom da je nosilac "autonomaškog separatizma".
 
Krunić je rođen 1929. godine u selu Prhovo kod Pećinaca, u Sremu.
  • Doktor za nadimanje

    24.01.2017 10:07
    @građanin
    Zbog lopova i giliptera koji su raskućili i rasprodali ono što nije njihovo. Ne treba biti posebno pametan da bi se to shvatilo. A političare kao što je Boško Krunić više nikad nećemo imati. Slava mu!
  • građanin

    24.01.2017 07:48
    o pokojniku sve najlepše..
    ali da li je on bio jedini zaslužan za dobar život u tadašnjoj SFRJ i Vojvodini? I ako je bilo tako dobro zašto se sve onda urušilo u paramparčadi? Zašto nije dobio Nobelovu nagradu za ekonomiju ako je bio tako dobar?
  • Podbarac

    23.01.2017 13:07
    O mrtvima sve najbolje.
    A da je bio najbolji i nije - bio je deo "sremačke" garniture koju baš nisu voleli ni Bačvani, ni Banaćani, a pogotovo ne Lale, tj Banaćani iz Južnog Banata. Jer je za vreme "sremačkih vlada" taj kraj je postao najnerazvijeniji kraj bivše SFRJ, nerazvijeniji čak i od Kosova ili delova BiH i Makedonije. Ali o mrtvima sve najbolje, pogotovo kad ih usporediš sa naslednicima ili ovim današnjima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.