Kačarevo: Radioaktivni otpad kod bivše kasarne

Radioaktivni materijal dovezen je u kontejnerima na prostor vojne kasarne u Kačarevu, u opštini Pančevo, nakon čega je Institut za nuklearne nauke "Vinča" ustanovio povišen nivo zračenja i naložio zabranu prilaska.
Nakon što su utvrdili da je nivo zračenja povišen, iz "Vinče" su naložili ograđivanje i zabranu prilaska kontejnerima, saopšteno je na Fejsbuk stranici Mesne zajednice Kačarevo.
 
Kako je navedeno, Inspekcija za zaštitu životne sredine Pančeva poslala je zahtev Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine, koja treba da ispita nastalu situaciju. Trenutno se čeka odgovor ove inspekcije, prenosi "Blic".
 
Deo vojnog kompleksa "Kačarevo" jedan je od 15 vojnih kompleksa, skladišta i zemljišta širom Srbije koji više nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije, pa je Republička direkcija za imovinu oglasila njihovu prodaju. Ovaj oglas je bio raspisan 25. novembra 2016.
  • Лука Лабан

    02.02.2017 08:01
    Ни речи одакле је дошао, чији је и ко га је донео?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina