Pančevo: Vozovi umesto 30, jure 120 kilometara na sat

Kompanija "RŽD Internešenel" saopštila je da je završila rekonstrukciju deonice Beograd – Pančevo i da ukupna vrednost realizacije tog projekta iznosi oko 90 miliona dolara.
Kao rezultat rekonstrukcije pruge Beograd – Pančevo, u isto vreme sa povećanjem brzine saobraćanja vozova sa od 30 do 50 kilometara na sat na 120 kilometara na sat, povećani su kapacitet i bezbednost saobraćaja.
 
"Radovi na deonici su počeli krajem marta 2014. godine i obuhvatili su rekonstrukciju 16 kilometara postojećeg koloseka, izgradnju i elektrifikaciju novog drugog koloseka, izgradnju dve stanice i dva stajališta, mosta preko reke Tamiš, dužine 242 metra, kao i malih železničkih mostova", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da su izgrađene i tri trafostanice, zgrada za SS i TT u stanici "Pančevo glavna". Izvedeni su radovi na ugradnji propusta, obnovi kontaktne mreže, sistemu SS i TT.
 
Pored toga, kompanija "RŽD Internešenel" je sprovela dodatne radove na potpunoj zameni dva nadvožnjaka sa montažom novih metalnih raspona, a uspela je i da izvede radove na rekonstrukciji nadvožnjaka bez dodatnih troškova po investitora, obezbedivši bezbednost saobraćaja kako za putnike u železničkom saobraćaju, tako i za vozače automobila.
  • Limanko

    13.02.2017 15:04
    bravo za ideju
    Nikola
    linija Pančevo-Beograd-Novi Sad je najbolja ideja na početku nove "železničke" godine, ako je pameti u direkciji Železnice Srbije, to bi se do leta moglo uspostaviti
  • MAMA

    13.02.2017 14:26
    Ajte, molim vas! Pa ne postoje vozovi koji idu 120 km na cas!
  • montreal

    13.02.2017 12:23
    @ @montreal
    Bežiš več tri godine i ostavljaš isti komentar. Pobegni već jednom i ponesi i taj sendvič za put.

    O kakve tri godine pricas ? Ja licno odlazim ove godine , vizu sam dobio u januaru i nema te sile koja ce me zadrzati u ovoj septickoj jami . A to sto ti se cini da je tri godine je zato sto jako puno ljudi bezi odavde pa svi pisu slicne komentare . Ogromnu srecu osecam sto bezim od takvih kao vi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.