Subotica: Zašto skuplja firma čisti vrtiće?

Gradski odbor Pokreta "Dosta je bilo" (DJB) pozvao je rukovodstvo Predškolske ustanove "Naša Radost" u Subotici da objavi da li je i koliku uštedu ostvarilo time što je za čišćenje angažovalo jedno preduzeće iz Beograda, a otpustilo sve spremačice.
U saopštenju DJB pita kako to Beograđani imaju računicu, a "Naša Radost" je nije imala kada je za radni čas zaposlenog na minimalcu potrebno izdvojiti 195 dinara, te zašto je odbijena ponuda firme koja je za sat tražila 220 dinara, a prihvaćena ponuda od 292 dinara po satu.
 
"Građani Subotice moraju da znaju da firme registrovane u Subotici, deo nameta koje plaćaju državi, ostavljaju u lokalnoj poreskoj kasi, dok firme sa sedištem u Beogradu pune beogradsku poresku kasu i time popravljaju uslove života Beograđana, što lokalnoj vlasti u Subotici ne bi trebalo da bude cilj", piše u saopštenju.
 
Zato je, kako ukazuju, od najvećeg značaja za stanovnike Subotice da se hitno prekine praksa angažovanja beogradskih firmi po svaku cenu, čega ima u velikom broju gradova.
 
DJB je podsetila da je "Naša Radost" 1. avgusta 2016. godine objavila javni poziv za usluge održavanja higijene, a posledica je bilo otpuštanje spremačica.
 
"Sumnju stvara činjenica da je za održavanje higijene odabrana firma iz Beograda čija ponuda nije bila najpovoljnija, a koja je preuzela iste spremačice. Još je gore to što ne postoji analiza o tome koliki trošak za 'Našu radost' su do tada predstavljale zaposlene čistačice i kolika se ušteda očekivala od angažovanja firme za obavljenje ove usluge", navedeno je u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.