Ugovori Uprave za kapitalna ulaganja za 68 projekata

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević uručili su danas ugovore predstavnicima gradova, opština i zdravstvenih institucija, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.
Ukupan iznos dodeljenih sredstava je 1.404.436.320 dinara i taj iznos dobiće 39 opština i 11 institucija za realizaciju 68 projekata.
 
Uprava za kapitalna ulaganja je tokom januara sprovela sedam konkursa, i to za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta, saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i zdravstvene zaštite.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je na činjenicu da je i u prethodnom šestomesečnom periodu Pokrajinska vlada za gotovo svih 45 opština na teritoriji Vojvodine izdvojila 1.8 milijardi dinara. On je dodao da je od ogromnog značaja i da očekuje od opština i institucija koje su danas dobile sredstva da budu odgovorne i efikasne u realizaciji projekata, kao i to da projekti treba da budu završeni do kraja godine da bi se već sledeće moglo krenuti u realizaciju novih.
 
Mirović je istakao važnost politike okupljanja oko projekata i rekao da sinergija zajedničkog rada lokalnih samouprava, pokrajinske i republičke vlade donosi i bolji rezultat. Rekavši da su svi projekti važni za svoje sredine, Mirović je kao najzamašnije izdvojio izgradnju dva nova bloka Kliničkog centra Vojvodine, završetak Narodnog pozorišta u Subotici do kraja 2018. godine, raščišćavanje ostataka zgrade Radiotelevizije Vojvodine na Mišeluku koja bi uskoro trebalo da počne, kao i izgradnju industrijskih i poslovnih zona.
 
Za realizaciju projekata koji će doprineti poboljšanju poslovne i investicione klime u Kikindi, Šidu, Baču, Kanjiži, Bačkom Petrovcu, Inđiji, Irigu, Subotici, Bačkoj Palanci u Beloj Crkvi izdvojeno je 250 miliona dinara; za realizaciju projekata koji doprinose razvoju, očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalne sredine, Kanjiža, Senta, Šid, Plandište i Novi Kneževac dobiće 46,8 miliona dinara, dok će unapređenju sporta u Malom Iđošu, Beočinu, Titelu, Plandištu, Žablju, Srbobranu, Apatinu i Temerinu biti usmereno ukupno 70 miliona dinara.
 
Za poboljšanje uslova rada ustanova predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja 50 miliona biće usmereno za projekte u Vrbasu, Beočinu, Baču, Opovu, Vršcu, Sečnju i Irigu; za vodosnabdevanje i zaštitu voda Vršcu, Zrenjaninu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Apatinu, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Kovačici, Kuli, Opovu, Odžacima, Pećincima i Sremskim Karlovcima dodeljeno je 350 miliona. Projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture u Novom Bečeju, Novom Sadu, Malom Iđošu, Odžacima, Pećincima, Bečeju, Sremskoj Mitrovici dodeljeno je 350 miliona, a u oblasti zdravstvene zaštite 237,6 miliona dodeljeno je ulaganjima u projekte u Novom Sadu, Bačkoj Topoli, Bačkom Petrovcu, Opovu, Srbobranu, Temerinu i Čoki. Za finansiranje i sufinansiranje nabavke medicinske opreme, 50 miliona dinara dobilo je 11 zdravstvenih institucija u Pokrajini.
 
Prema rečima direktora Uprave za kapitalna ulaganja, sredstva su opredeljena dobrim projektima, čiji je cilj smanjenje jaza između razvijenih i nerazvijenih opština u Vojvodini. Kovačević je dodao i da je Uprava za kapitalna ulaganja pouzdani partner lokalnim samupravama i pozvao lokalne samouprave da buduće projekte pripremaju pažljivo, kako bi se Vojvodina ravnomerno razvijala i kako bi se podjednako ulagalo u sve oblasti.
  • Sremac

    24.02.2017 13:24
    Hahahaha.... Samo kad se setim kako se Behaton ZiG Mirovic drao na sav glas kako treba Vojvodinu ukinuti a sada izigrava nekog Kapitalca.

    Tako je to kad se ne razlikuje obraz od djona.
  • Aha

    24.02.2017 08:54
    @mile
    Cekaj samo da NVO dodju na red, zbog izbora. Džabe će konkurisati oni koji žele da nešto promene i unaprede, jer to ne odgovara vlastima iz razloga koje ste već naveli: sve se već unapred zna, samo oko procenata i reketa će biti komisije...kočničari, napred!
  • pre ili kasnije...

    24.02.2017 08:16
    Nastavak politike DS-a sa svim identičnim sistemima za pelješenje gradjana i zaduživanje zemlje do besvesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina