Studentkinju sa invaliditetom iskoristili za predizbornu kampanju?

Studentkinja s invaliditetom iz Zrenjanina Milica Knežević prošlog februara mislila je kako je njen javni apel za izgradnju lifta na fakultetu koji pohađa urodio plodom, budući da su nadležni obećali novac.

Godinu dana kasnije, lifta i dalje nema, a Milica smatra da je zloupotrebljena u predizbornoj kampanji.

Da bi išla na predavanja na fakultetu, svakodnevno joj je potrebna pomoć kolega, jer fakultet nema lift. Iako ima pravo na to da joj pristup bude omogućen kako bi mogla da studira, stepenice su svuda oko nje, zbog čega je ovoj devojci jednog dana prekipelo.

"Prosto, taj jedan dan sam bila pokisla sva, došla sam na predavanje, da bi mi rekli da je ono na spratu i to je bila kap koja je prelila čašu mog strpljenja. Ja sam prosto iz nekog revolta objavila status na društvenoj mreži Fejsbuk i bukvalno, taj status je započeo sve", navodi Milica za N1.

Njen apel podelilo je više od šest hiljada ljudi, a nakon interesovanja medija, usledilo je i obećanje gradonačelnika Čedomira Janjića da će grad odrešiti kesu kako bi ovaj problem bio rešen sredinom godine. Ova izjava pala je usred prošlogodišnje predizborne kampanje, zbog čega Milica smatra da je njen slučaj iskorišćen za političku promociju.

Nakon izbora, fakultet je od gradonačelnika u oktobru dobio još jedno, ovog puta napismeno uveravanje da će lift biti izgrađen, ali ne i informaciju da li je novac uopšte obezbeđen.

"Mi, osim tog papira, nemamo nijedan drugi. Nemamo nijedan finansijski papir – imamo samo potpisanu izjavu. Ja mogu samo da kažem, kao dekan fakulteta, da od obećanja ne možemo da živimo", navela je za N1 dekanka Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" Dragica Radosav.

Na pozive i poruke da prokomentariše gde je zapelo, gradonačelnik Zrenjanina nije odgovarao, ali je njegov pomoćnik nedavno za lokalnu televiziju dao - još jedno obećanje. "Nismo uspeli prošle godine da izdvojimo, ali ćemo sigurno ove godine iznaći način i sredstva", rekao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Opširnije o ovom slučaju možete pročitati na sajtu N1.

  • Komsija

    13.03.2017 14:42
    @Zemo, Bivsi Zr student i Hm
    botovima, za uz sendvice, pesmica uz pozdrave, a pozdravite i vasu mamu:

    https://www.youtube.com/watch?v=0doSWS0Fj24
  • Abubakar Balewa

    12.03.2017 23:01
    @Hm & Zemo & Bivsi
    A ja sam princ Konga, Abubakar Tafawa Balewa i ja kazem da je sve na internetu istina, kao i da sve sto kaze neko na internetu mora biti tacno. Da li ste i vi gostpodo spremni da stanete sa svojim punim imenom i prezimenom i ponovite ovo sto ste napisali? Zato sto ste rekli mnoge stvari, a ni jedna se ne dotice toga sto je ovaj 'vas' obecao i slagao, vec vise ide na foru skretanja paznje sa glavne teme.
  • Hm

    12.03.2017 15:30
    Niko nikog ne moze iskoristiti ako sam nije dozvolio ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.