Deveta regata "Vode Vojvodine" od 21. juna do 2. jula

Deveta po redu regata "Vode Vojvodine", održaće se od 21. juna do 2. jula.
U 12 dana, nautičari će imati priliku da plove duž gotovo 400 kilometara reke Tise na relaciji Novi Sad – Titel – Babatovo – Novi Bečej – Bačko Petrovo Selo – Senta –Kanjiža – Mol – Bečej – Aradac – Titel – Novi Sad. 
 
JVP "Vode Vojvodine" organizuje višednevnu rekreativnu regatu u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. Među domaćim, ali i stranim nautičarima vlada veliko interesovanje za regatu "Vode Vojvodine", tako da su do sada Vojvodinom krstarili i Hrvati, Slovenci, Autrijanci, Mađari, Holanđani i Francuzi, navode u tom preduzeću. 
 
"Ovogodišnjom regatom obeležavamo i 40 godina od izgradnje Brane na Tisi, najvećeg objekta na Hidrosistemu DTD. Branom se pregrađuje korito Tise za veliku vodu u dužini od 520 metara. Izgradnjom Brane na Tisi 1977. godine, omogućeno je gravitaciono zahvatanje, odnosno, snabdevanje banatskog dela Hidrosistema DTD. Završetak radova na Brani na Tisi označio je i kraj izgradnje Hidrosistema DTD, koja je trajala 20 godina", navode organizatori. 
 
  • Perica

    19.03.2017 10:34
    #####
    Obavezno ponesite UPLATNICO od POREZA ka dokaz ...
  • Josip Broz Tito

    18.03.2017 14:01
    "Ovogodišnjom regatom obeležavamo i 40 godina od izgradnje Brane na Tisi, najvećeg objekta na Hidrosistemu DTD."

    Jos jedna u nizu kapitalnih gradjevina koja je izgradjena za vreme Josipa Broza . Davno bi Vojvodina bila pod vodom da nije bilo marsala Tita .
  • DeeDeeOpet

    18.03.2017 02:43
    Lepota regate
    Kad sa bila klinika išla sam na regatu, mislim baš ovu, ali tada to nije bilo ovako organizovano, sve je bilo na Aponji, mom ujaku sa čijom porodicom sam ja bila i porodicama okupljenim oko njega. Koja je to lepota! Mislim da bi svako, ko ima i malu šansu trebao da se potrudi da je iskoristi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.