Poništene presude protiv novinara Stefana Cvetkovića

Viši sud u Pančevu poništio je sve tri presude protiv novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve, po kojima je on bio osudjen na dve godine i tri meseca zatvora i vratio ih na ponovno postupanje.
Cvetković je rekao da će podneti krivične prijave protiv sudije Cvete Kajević Grubišić, koja ga je pred Osnovnim sudom u Vršcu u sva tri predmeta osudila. Dodao je da će se krivične prijave odnositi na zloupotrebu službenog položaja i na kršenje zakona.
 
On je prvostepeno bio osudjen na dve godine i tri meseca zatvora po tri privatne krivične prijave koje su protiv njega podneli funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS). Bio je osudjen i da plati novčanu kaznu od 2,15 miliona dinara.
 
Krivične prijave protiv Cvetkovića podneli su koordinator Srpske napredne stranke (SNS) za južni Banat Branko Malović, predsednik opštine Alibunar Predrag Belić iz SNS-a, kao i funkcioner te stranke Dejan Simeunović.
 
"Nedvosmisleno jedini motiv jeste pokušaj gušenja slobodnog informisanja, a za takvu vrstu obračuna ne biraju se sredstva od strane onih kojima smeta javnost", rekao je ranije Cvetković.
 
Dejan Simeunović (40) zvani Simke, funkcioner SNS-a, osudjen je odlukom Apelacionog suda na godinu dana zatvora, jer je 15. novembra 2008. oko 4 sata ujutru ispred kafića "Šestica", na raskrsnici ulica Žarka Zrenjanina i Kraljevića Marka u Pančevu, ubio Igora Birtaša, javili su ranije mediji. 
 
Predrag Belić zvani Baki bio je hapšen tokom akcije "Sablja" 2003. godine zbog dilovanja droge i iznude, a prema evidenciji suda u Pančevu bio je u zatvoru još dva puta zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti, pisali su ranije mediji.
 
Stefan Cvetković je ranije bio prijavio policiji Branka Malovića za pokušaj iznude.
  • ImreNS

    12.04.2017 08:35
    Novinar heroj
    E sad će kriminalci sa naprednim partiskim knjižicama da udare na sudije koje ne pristaju na njihove naloge. Ali Srbija se budi iz Vučićevih laži i nasilja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".