Pokrajina dodelila milione omladinskim organizacijama

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu doneo je odluku koje omladinske organizacije će podeliti oko 15 miliona dinara na konkursu za sprovođenje omladinske politike.
Odlukom sekretarijata, najviše novca dobilo je udruženje "Za moj Banoštor" i to 297.000 dinara za projekat "Obukom do ekološke svesti". Po iznosu ga slede novosadski Centar za ekološka istraživanja i razvoj za projekat "Smernice za sportske događaje" i udruženje "Hiperion" za projekat "Prijatelj za bolji dan", a koji su dobili po 290.400 dinara
 
Iznos od 287.100 dinara dobilo je udruženje "Staza Kedra" za projekat "Otvorena eko škola", 277.200 dinara dodeljeno je udruženju žena "Romena" za projekat "Osnaži se, ojačaj ka uspehu koračaj", a 273.900 dinara dobilo je udruženje građana "Kultura na dlanu" za projekat "Kroz igru i pesmu učimo o drugima". Ukupno 270.600 dinara dobilo je udruženje "Bios inicijativa" za projekat "Preduhitri toksine", kao i "Centar za podršku osetljivim grupama - VITA" za projekat "Biram život bez zavisnosti".
 
Isti iznos dodeljen je Udruženju Evropska generacija za projekat "Vreme je za Evropu! - generacija 2017", te Omladini Jazas-a za projekat "Prevencija HIV-AIDS-a bolesti zavisnosti, kroz programe vršnjačke edukacije zasnovane na primeni informacionih tehnologija".
 
Pare su dobila i udruženja "U svetu postoji jedno carstvo u njemu caruje drugarstvo", "Banatske lale i prijatelji", "Nacionalna komora za modu Srbije", "Korak bliže" itd.
 
Monitoring i evaluacija projekata dodeljena je Centru za razvoj i društvenu integraciju iz Novog Sada, u iznosu od 701.100 dinara. Interesantno je da se u uslovima konkursa navodi da se za ovaj posao mogu prijaviti samo organizacije koje imaju iskustva na poslovima monitoringa i evaluacije. Ovo udruženje osnovano je pre manje od godinu dana i nema javnih podataka da je do sada bilo angažovano na poslovima monitoringa, a nema ni sajt na kojem se mogu pronaći osnovni podaci o udruženju.
 
Ko je sve dobio novac od Pokrajine možete da pogledate OVDE.
  • Sve naopako

    24.04.2017 18:16
    Bilo bi bilje da ste te pare podelili kroz stipendije deci sportistima juniorima,koji već imaju rezultat,osvajačima medalja navojvodjanskim i državnim prvenstvima sportskih granskih saveza, da bar mogu sebi da pokupuju opremu, plate odlaske i kotizacije za takmičenja i kupe opremu.Sve plaćaju roditelji.
    A Vi pare podelili nekim anonimusima bez rezultata
  • kocić f

    24.04.2017 14:08
    A socijalni slučajevi ?
    A koliko je milona izdvojeno za beskućnike, sirotinju, decu bez roditelja, srpske izbeglice ... ??
  • Sportista

    24.04.2017 12:15
    Pa mogli su da podele i neki dinar sportskim klubovima u Vojvodini i to pojedincima i ekipama juniora , da se deca bave sportom. Ima ih i sa rezultatima,samo nikog od nadležnih to ne interesuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".