Kanjiža: U utorak akcija "Vojni lekar na selu"

Akcija "Vojni lekar na selu" biće realizovana u utorak, 25. aprila u ambulanti u Velebitu, kod Kanjiže.
Od 9 časova biće rađeni osnovni lekarski pregledi sa laboratorijskim ispitivanjima krvi i EKG snimanjima srca, a socijalno najugroženijima biće uručena pomoć. 
 
Akciju organizuje Prva brigada Kopnene Vojske, a u saradnji sa opštinom Kanjiža i MZ Velebit kao i predstavnicima Crvenog Krsta i centra za socijalni rad.
 
Akcija se sprovodi sa ciljem da se pomogne zdravstveno i socijalno ugroženom stanovništvu u udaljenijim seoskim sredinama koje nemaju obezbeđenu stalnu zdravstvenu zaštitu sa posebnom pažnjom na stara i nepokretna lica.
 
Navedeni projekat realizuje se od 2009. godine od kada je kroz 18 akcija "Vojni lekar na selu" pregledano oko hiljadu stanovnika uglavnom starije životne dobi i urađeno preko 1.200 biohemijskih analiza uzoraka krvi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".