Subotica: Trojici lažnih policajaca po 30 godina zatvora za pljačku i ubistvo starca

Novosadski Apelacioni sud potrdio je presudu Višeg suda u Subotici kojom su Bela Akarijaš (36), Aleksandar Dimović (34) i Miroslav Varga (27) osuđeni na po 30 godina zatvora zbog više krivičnih dela i ubistva starca I.M. (94) 26. juna 2013. godine.

Apelacioni sud navodi da je drugostepenom presudom odbijena žalba okrivljenih i potvrđena presuda od 18. oktobra prošle godine kojom su ova lica okrivljena za dva krivična dela razbojništva, razbojništvo u pokušaju i krivično delo teško ubistvo.

"U obrazloženju drugostepene presude navodi se da su sve relevantne činjenice i okolnosti vezane za izvršenje krivičnih dela koja se okrivljenima stavljaju na teret pravilno utvrđene. U pogledu odluke o krivičnoj sankciji, drugostepeni sud nalazi da dosadašnja osuđivanost okrivljenih, bezobzirnost i surovost okrivljenih u postupanju sa oštećenima prilikom izvršenja krivičnih dela, te okolnosti pod kojima su dela učinjena i težini njihovih posledica, čine opravdanim i nužnim izricanje jedinstvene kazne zatvora u trajanju od po 30 godina za svakog od okrivljenih", stoji u saopštenju novosadskog suda.

Podsetimo, okrivljeni su predstavljajući se kao policajci, u jutarnjim časovima ušli u kuću 94-ogodišnjeg I.M. i pretukli ga, nakon čega su počinili premetačinu u kući tražeći novac. Oštećeni I.M. zadobio je teške telesne povrede od kojih je, u utorak 16. jula, preminuo u Opštoj bolnici u Subotici.

Policija je nakon njihovog hapšenja utvrdila da je ova trojka duži vremenski period ulazila u kuće starijih Subotičana i uz upotrebu sile krala novac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.