Za spisak građana sa F dijagnozom kriv komandir u Kikindi

MUP će pokrenuti disciplinski postupak protiv komandira Policijske ispostave Kikinda, jer je od Opšte bolnice tražio podatke građana, izjavio je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić.
To je, navodi poverenik, navedeno u izjašnjenju koje je tražio i dobio od MUP-a u vezi s tim slučajem.
 
Naime, poverenik je okončao postupak pismenog nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u MUP-u i sproveo neposredan nadzor u Direkciji policije pokrenut povodom zahteva PU u Kikindi bolnici u tom gradu za dostavljanje podataka građana koji se leče na osnovu zdravstvene šifre "F".
 
U izjašnjenju koje je poverenik dobio od MUP-a navedeno je da je komandir Policijske ispostave Kikinda, prilikom kontrolne delatnosti ažurnosti dosijea sektora, te podatke zatražio od Opšte bolnice, a pri tome zanemario odredbe Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i nije obavestio neposredne starešine, niti od njih dobio odobrenje.
 
U izjašnjenju se navodi i da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak, kao i da slučaj predstavlja izuzetak, te da takvih aktivnosti nije bilo u drugim policijskim upravama, dodaje se u saopštenju poverenika. Poverenik u saopštenju kaže da stoji na stanovištu da je reč o problemu koji se ne može i ne sme svoditi na pitanje odgovornosti jednog "preterano revnosnog" službenika policije, pa čak ni na odnos i odgovornost MUP-a u celosti prema problemu neovlašćene obrade podataka o ličnosti.
  • Vlada

    08.05.2017 08:45
    @beban

    [ta re'i kad je tebi isto da je neko gej - i pedofil i lopov.

    Sreća pa niko ne mora da razglasi ko je glup i zaostao, sami se javite.
  • Beban

    07.05.2017 09:22
    A kako ste kivni.... ma svi krijete nešto ima sve da se zna da vi imate narkomane pijandure i psihijatriskog bolesnika koji eto kada mu padne mrak lupa sve po stanu vrišti noću ... kojeg malo primire na psihijatrijj pa puste kući i opet sve po starom ako vam takav treba vodite ga kući ...
  • IQ

    07.05.2017 07:44
    Zdravstvo nam ima poslednje mesto na svetu i zbog ovih stvari.Platiš zdravstveno osiguranje, odeš u kikindsku bolnicu na bezazlenu operaciju (slepo crevo, žuč, repna dlaka) i umreš od sepse ili klostridije.I sad još dodatno da te kerovi špijuniraju preko zdravstvenih knjižica da li si lud il pijan.Neka komandir prvo ispita svoj sastav tj pošalje na vanredni pregled kolege ako sme.Pola bi palo na psihijatriji, prekomernoj težini, a kad bi se ispitivao IQ verovatno ceo sastav ne bi prošao.
    Ja bih pandurima uveo građansku kontrolu i fizičko psihičke vežbe.Svake nedelje trčanje 5 km i da pročitaju po jednu knjigu i napišu kratak opis.IQ test svakih 6 meseci.Tako bi manje vremena proveli po kafićima i švaleranciji za vreme rada, a više u psihofizičkoj spremi i hvatanju lopova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina