"Ministar Antić da dođe u Vojvodinu i vidi koju štetu pravi NIS"

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je danas ministra energetike Aleksandra Antića da poseti pojedina mesta u Vojvodini i da se uveri u štetne posledice koje je proizvela Naftna industrija Srbije.
"Ministar Antić bi svoju ministarsku funkciju mogao obavljati i tako što će posetiti Mokrin i uveriti se u stanje puteva, Turiju da se uveri kuda odlazi naftna isplaka ili Ruski Krstur i informiše se o šteti nastaloj na njivama zbog seizmičkih ispitivanja", naveo je Kostreš.
 
On je pozvao Antića da "prekine ćutanje u vezi sa Energetskim sporazumom sa Ruskom Federacijom i prodajom NIS-a".
 
"Cela naša javnost zna da je NIS prodat za svega 400 miliona evra, te da je propala izgradnja Južnog toka gasovoda iz Rusije. Srbija je posle potpisivanja ovog sporazuma, definitivno, postala gubitnička strana, a da stvar bude još gora, "Gaspromnjeft", kao većinski vlasnih NIS-a, ne plaća rudnu rentu od sedam odsto, kako je regulisano zakonom o rudarstvu, već svega tri odsto", naveo je Kostreš.
 
Prema njegovim rečima, nizak iznos rudne rente za posledicu ima nedovoljno kvalitetno održavanje infrastrukture, devastaciju privatnih i javnih objekata, kao i brojne ekološke incidente.
  • Vojvodindijanac

    18.05.2017 14:56
    Rusi vole votku, glupave rusofile i sve što je mufte.Za ostalo ih zabole.
  • Dragan

    15.05.2017 12:12
    Morao sam da odem u tu cuvenu zgradu Karingtonke da obavim nesto za firmu . Kao da sam boravio u samom predvorju pakla . Toliko arogancije na jednom mestu sto Rusa sto nasih davno nisam video . Galame , bahate se , vicu , nepristojni , bezobrazni ...verujte mi doslo mi je da neke udarim. Osilili su se jako. Iskreno zalim ljude koji su normalni a moraju tamo da rade . Ono je teror i uzas.
  • Neka

    14.05.2017 11:33
    Zaista
    Evo ja gotivim Ruse ,ali nemam ništa protiv Njemaca,a bogami ni Amerikanaca.
    Ne razumjem u čemu je stvar ,ako neko nije radio po zakonu i dogovoru šta nas briga ko je i şta je -kriv je.
    Samo ostaje činjenica da su svi ama baš svi došli zbog svoje koristi,sjetite se Goše,smederevske željezare,Jure mogu do jutra nabrajati ,tako da vjerujem u tvdnje o prekomjernoj eksploataciji samo je pitanje kolika je i ko će to utvrditi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".