Stipendije za vojvođanske sportiste i sportske stručnjake

Ugovori o finansiranju stipendiranja perspektivnih i talentovanih sportista i usavršavanja mladih sportskih stručnjaka iz Vojvodine potpisani su u Pokrajinskoj vladi.
Programom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u 2017. godini obuhvaćeno je 77 sportista uzrasta 14 do 20 godina i 16 sportskih stručnjaka, a za ove namene izdvojeno je 20 miliona dinara.
 
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez naglasio je da je programom ponovo predviđeno i da sportski stručnjaci dobiju podršku za svoje usavršavanje.
 
"U odnosu na prošlu godinu smo uveli praksu da i neolimpijske grane sporta mogu da učestvuju na ovom konkursu, i mislim da je to veliki pomak", rekao je Batez.
 
Resorni sekretar je ukazao na značaj ovog programa, čiji je cilj da identifikuje mlade sportske talente, prati njihove rezultate, testira u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta i ulaže u njihov razvoj i napredak. Kako je podsetio, poziv da predlože svoje kandidate u ovoj godini upućen je svim pokrajinskim granskim savezima nadležnim za olimpijske i neolimpijske sportske grane. 
 
Predloge je dostavilo 30 granskih saveza za 127 kandidata, od kojih većina u svojim uzrasnim kategorijama već ima i značajne međunarodne rezultate, a svi stipendirani sportisti nosioci su titula nacionalnih prvaka u svojim uzrasnim kategorijama. 
Sekretarijat je na predlog stručne komisije doneo odluku da se ove godine finansira 77 sportista i sportistkinja iz 30 grana sporta, čija će stipendija na mesečnom nivou iznositi neto 15.000 dinara. Od 25 predloženih sportskih stručnjaka, podršku u istom iznosu je dobilo njih 16.
 
Vladimir Batez je naglasio i to da raduje činjenica da su pretendenti na pokrajinsku stipendiju prešli na nacionalnu stipendiju, što je dokaz da je njihov kvalitet prepoznat na vreme. Podsetio je i da su iz ovog programa upravo i naši uspešni predstavnici na Olimpijskim igrama u Riju, Anja Crevar i Viktor Nemeš. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Vozom do Bečkereka - evo sa'će

Pre nekoliko godina Vlada Srbije je ukinula i demontirala pruge u ukupnoj dužini od oko 700 kilometara, od čega je više od 430 kilometara bilo položeno po Vojvodini.