Zrenjanin: Fabrika vode puštena u probni rad

Postrojenje za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu, pušteno je u probni rad i očekuje se da će za nekoliko dana voda biti znatno boljeg kvaliteta nego sada.
Voda iz zrenjaninskog vodovoda zabranjena je za piće po nalogu sanitarne inspekcije 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena.
 
Nenad Obradović, direktor kompanije Sinertek s kojom je potpisan ugovor o izgradnji postrojenja, objasnio je da će u četvrtak biti puštena sirova voda iz bunara u sistem predtretmana i da će početi testiranja tehnološkog procesa.
 
"Procena je da će ultrafiltracija trajati od pet do sedam dana, a kvalitet vode merićemo, u saradnji s Vodovodom nakon svakog segmenta tehnološkog procesa. Radićemo izmedju 10 i 15 analiza dnevno, s ciljem da vidimo u kojoj se meri menja kvalitet vode u odnosu na kvalitet dolazne vode", kazao je Obradović.
 
On je rekao da će voda u sistemu vrlo brzo biti boljeg kvaliteta nego što je sada, neće imati miris i ukus i biće odstranjen arsen, a da će posle završetka kompletnog testiranja i dobijenih hemijskih analiza i dobijanja odobrenja od Vodovoda, biti puštena u sistem i objavljeno da je voda u tom trenutku za piće.
  • Hemičar

    16.06.2017 13:37
    Kako objasniti zločin?
    Grad Zrenjaninje ovo piranje kao prvi prioritet trebalo da reši pre 10 godina, ali su prednost imali razni trevijalni i za nekog kurentni projekti.
  • xy

    15.06.2017 23:45
    A sistem zastareo,ima tek 50 god negde su azbestne cevi,sem slikanja politicara grad ne dobija nista sem skupe vode,i nije fabrika vode vec filtracija razlika je velika u ceni a i u teh postupku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".