Sanirana deponija nakon prijava lokalnih aktivista

Divlja deponija u Ravnom Selu, koja je bila izvor zaraze, sanirana je zahvaljujući aktivnostima i prijavama lokalnih aktivista.
Pre oko mesec dana je Ekološki pokret Vrbas podneo prijave lokalnoj i pokrajinskoj inspekciji i krivičnu prijavu Opštinskom javnom tužilaštvu. U međuvremenu utvrđeno je da je vlasnik zemljišta a.d. Karneks iz Vrbasa, koji je u vlasništvu MK Grupe, a da su smeće izbacivali građani Ravnog Sela.
 
Pre desetak dana, po nalogu inspekcije, kompanija MK Grupa u potpunosti je sanirala lokaciju i to prethodno razdvajajući hemijski i drugi opasni otpad na bezbedan i propisan način, angažujući operatere koji se time bave. Pripreme za sanaciju su počele i pre naloga inspekcije, poručuju u Pokretu. 
 
Po nalogu Tužilaštva, Policijska stanica Vrbas pokrenula je postupak protiv NN lica za protivpravno izbacivanje smeća na pomenutoj lokaciji. 
 
"Postupak je dosta odmakao i očekujemo otkrivanje i kažnjavanje barem jednog vinovnika, koji će poslužiti kao primer ostalima da prekinu sa ružnom praksom. Ovo je pravi dokaz da ako postoji dobra volja aktera (nema smetnje politike), svaki problem se reši u kratkom roku", navode u Ekološkom pokretu Vrbas.
  • Observer

    22.06.2017 08:34
    Navike
    Akcija je vredna pohvale, ali nema informacija, na koji način se inače redovno rešava pitanje otpada u toj zoni. Ako to nije rešeno, verujem da će da ponovo *Oživi* pomenuta deponija. Ako je uklonjena deponija fizički, nije u ljudskim glavama, koji su već navikli da ovde bacaju otpad
  • aktivista u prolazu

    21.06.2017 21:21
    svako ko pročita ovu vest da napravi makar jednu prijavu inspekciji i podeli vest na 10 adresa inače će mu se desiti 10 godina Vučića

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.