Završena regata "Vode Vojvodine"

Regata "Vode Vojvodine", deveta po redu, koja je trajala od 21. juna do 2. jula, završena je nakon dvanaest dana i blizu 400 kilometara plovidbe Tisom.
Plovni karavan od devedeset brodića krenuo je iz Novog Sada i na svojoj ruti ove godine posetio Titel, Babatovo, Novi Bečej, Bačko Petrovo Selo, Sentu, Kanjižu, Mol, Bečej i Aradac. 
 
U ovogodišnjoj regati plovilo je oko 240 nautičara, a među članovima posade bilo je četrdesetoro dece školskog i predškolskog uzrasta. Pored domaćih nautičara, mahom iz Novog Sada i Beograda, plovili su i zaljubljenici u plovidbu iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Holandije i Francuske. 
 
Sa tri velike reke i oko 600 kilometara plovnih kanala Vojvodina ima ogroman potencijal za razvoj plovidbe. JVP "Vode Vojvodine" tradicionalno organizuje regatu povodom 29. juna – Dana Dunava, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, ne samo u smislu popularizacije rekreativne plovidbe, već i razvoja nautičkog turizma. 
 
Ovogodišnjom regatom obeleženo je i 40 godina od izgradnje Hidrosistema DTD. Gradnja Hidrosistema DTD trajala je 20 godina, a završetkom se smatra izgradnja Brane na Tisi 1977. godine, čime je omogućeno gravitaciono zahvatanje vode iz Tise, odnosno, snabdevanje banatskog dela Hidrosistema DTD vodom. Regata "Vode Vojvodine" prošla je dva puta kroz prevodnicu na Brani na Tisi – 23. i 29. juna. 
  • Ja

    04.07.2017 10:40
    za mileta....
    garant si i ti jedan od dokonjaka iz vodavojvodine...... redovni ste za vreme radnog vremena i na tviteru i na fejsu....sa pauzama od dva sata....

    vojvodina "ima ogroman potencijal"...ma ajde.....

    lupetanje i trosenje drzavnih para. nista drugo. da . i pijancenje i bancenje....o nasem trosku.
  • mile

    04.07.2017 09:50
    Glupih komentara je uvek bilo bolje procitaj tekst pre nego se izlupetas.
  • mrkov

    03.07.2017 17:06
    Znači gotova i ovogodišnja trka ko će više da popije rakije po kanalima Vojvodine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.