Odstreljen najvredniji trofej u istoriji lova u Srbiji

Najvredniji lovački trofej u istoriji lovstva na našim prostorima odstreljen je u Lovištu "Novokneževački ritovi" udruženja "Emil Talijan" iz Novog Kneževca.
Reč je o srndaću koga je ulovio nemački lovac - turista, a čiju je trofejnu vrednost utvrdila Nacionalna komisija za ocenjivanje lovačkih trofeja.
 
Pomenuta komisija, koju su činili Milenko Zeremski, Boris Bajić, Mile Jovanović i Aleksandar Ćeranić, odstreljenog srndaća ocenila je sa 209,63 CIC poena, što je za 2,38 CIC poena više od dosadašnjeg rekordera koji je u Lovištu "Kruščić" odstreljen sada već davne 1986. godine i koji je ujedno bio i prvak bivše SFRJ. 
 
Novi rekordni lovački trofej Srbije ima bruto težinu od 845 grama (rogovi), odnosno neto težinu od 755 grama i rangiran je u prvih deset srndaća na svetskoj listi srndaća rekordera. 
 
Lovačko udruženje "Emil Talijan" gazduje lovištem "Novokneževački ritovi" koje se nalazi na severu Banata, pored reke Tise, površina lovišta je 12.715 hektara.
 
U lovištu je zastupljena visoka divljač među kojom je najznačajnija srneća divljač, a u tom lovištu svake godine ulovi se više primeraka srndaća koji donose trofeje koji se svrstavaju među najvrednije. Fond srneće divljači u lovištu "Novokneževački ritovi" je stabilan i iznosi iznad 1.200.grla po prolećnom brojanju, a pored novog srndaća državnog rekordera u tom lovištu ove sezone do sada je odstreljeno još pet srndaća visoke trofejne vrednosti iako je trofejna žetva tek na početku.
  • Komsha

    27.07.2017 09:58
    Strasno
    Cega se pametan stidi, glupav se ponosi...
    Kako je Balasevic rekao, "Neko od gore gleda sve..."
    Karma ce stici te plemenite lovce...
  • Lala bećar

    27.07.2017 01:08
    Dobar dan, ja sam vegan. Zaista ne razumem kako je neko mogao da ubije Bandbijevog tatu, zaista...čist primitivizam...
  • Čaruga

    26.07.2017 22:27
    Ozbiljno lovište
    Čestite za Lovne radnike ovog udruženja . Koliko je samo godina truda ,ulaganja trebalo da se do ovog dođe ...Koliko hiljada kilograma hrane iznese, sloli kroz blatoi ,sneg do kolena ...Koliko sati i sati obilaženja i čuvanja da se ne potamani u krivolovu !

    Sačeka da oavkav trofej dostigne svoj biološki vrhunac ,ostavi dovoljan broj potomstva ,pa tek onda ponudi za odstrel. Pa nismo mi jedina zemlja koja nudi lovni turizam ... Treba zainteresovati probirljivog stranca da dođe u lov. Koliko znam ovo lovište ima srneće divljači u maximumu populacije na svojoj površini . Domaćinski , nema šta , tako se divljač čuva i umnožava , a ne mlaćenjem prazne slame po internetu ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".