Pančevo: Novosadski Promist kupio staklaru za 3,5 miliona evra

Novosadska kompanija "Promist" novi je vlasnik imovine "Industrije stakla Pančevo" koja je u stečaju.
Kako javlja portal 013info, pred državnom Agencijom za licencenciranje stečajnih upravnika Novosađani su 7. avgusta kupili imovinu Staklare za skoro 417 miliona dinara što je bila i početna cena.
 
Prodat je kompleks fabrike stečajnog dužnika DP "Industrija stakla Pančevo" u stečaju, a cela imovina se sastoji od 171 objekta ukupne površine oko 114.249 kvadratnih metara. Prodata je i oprema Staklare koja se nalazila u objektima kompleksa, a koju čine mašine, peći, linije za proizvodnju i druga oprema i pokretna imovina.
 
U kupljenom paketu se nalaze i zalihe raznih vrsta stakla.
 
Promost d.o.o. je preduzeće iz Novog Sada, a bavi se uvozom i distribucijom đubriva i izgradnjom zgrada. Vlasnik i direktor Promista je Nebojša Petrić, a ranije se u medijima spominjao i kao vlasnik 30% preduzeća Energotehnika Južna Bačka.
  • Milos

    18.08.2017 10:32
    Promist je suvlasnik Galensa.Eto odakle toliki kapital Galensu
  • Mikula

    17.08.2017 23:03
    Promist
    @ Badzo
    .... Promist je stasao za vreme žutiiiiiih....
    Ne srljaj sa komentarimaaaaaaa,
    Kad ne znaaaaaaaas.
  • đura

    17.08.2017 18:07
    Kupili za skladište

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".