Apoteka Pančevo ostaje na minimalnom broju radnika

Polovinom avgusta postalo je jasno da će i problemi u kojima se našla Apoteka Pančevo sa 69 zaposlenih biti rešeni kroz isplatu državnih otpremnina.
Apoteka Pančevo ostaje na minimalnom broju radnika
Foto: 021.rs

Dugogodišnji predsednik sindikata u Apoteci Pančevo Borko Bojić kaže za 013info.rs da se u ovom procesu odmaklo i očekuje da uz direktora na kraju puta u Apoteci ostane još svega nekoliko zaposlenih da bi se ispunio zakonski minimum.

- Sprovedena je anketa, a u međuvremenu je volja kolega da napuste Apoteku formalizovana i kroz potpisivanje izjava. Neki su se opredeljivali za sporazumni raskid, neki da budu tehnološki višak. Prema podacima koje imam, Apoteku će napustiti 64 ili 65 radnika. Nije dovedeno u pitanje da će uz otpremnine biti isplaćene i plate, putni troškovi, jubilarne nagrade i naknade za godišnji odmor koje nam se duguju - rekao je Bojić.

Kako saznaje 013info, oni koji su se opredelili za sporazumni raskid po godini staža dobiće 28.000 dinara dok će zaposleni koji budu iskazani kao tehnološki višak uz manju naknadu ostvarivati i prava kod nacionalne službe za zapošljavanje.

- Praktično smo prestali da radimo od 31. avgusta. Rađeni su popisi kako bi moglo doći do razduženja radnika. Do kraja meseca bi čitav proces koji je sada u rukama Ministarstva zdravlja mogao biti završen - očekuje Borko Bojić.

Duga tradicija gradskog apotekarstva u Pančevu i posle masovnog odlaska zaposlenih će opstati u bar jednom objektu, jer Grad Pančevo prema zakonima mora imati gradsku apoteku. Ko će platiti više miliona evra dugova Apoteke Pančevo koji su uzrokovali višegodišnju blokadu računa i nemogućnost da se posluje – tek će se videti.

  • Zivan

    05.09.2017 22:34
    Zaposleni su sav novac za prodate lekove dobijen od fonda usmeravali na zarade prevelikog broja zaposlenih i nisu plaćali dobavljače. Sem toga, partijski postavljeni direktori apoteka su, po nalogu stranke, kupovali od povlašćenih veledrogerista prevelike kpoličine pojedinih lekova, koje nisu mogli prodato tokom trajanja roka upotrebe. Na ova dva načina nastajali su gubici apoteka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".