Krivična prijava protiv gradonačelnika Subotice zbog pretnji

Dušan Kliska, advokat Vladimira Polovine, profesora Građevinskog fakulteta u Beogradu i člana SNS-a kome je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban 26. avgusta uputio niz pretnji i uvreda, rekao je da je jutros podneo krivične prijave protiv Labana.
Prijave su podnete i protiv direktora subotičkog Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predraga Radivojevića, ali i predsednika UO FK Bačka 1901 Spasoja Vujovića.
 
"Jutros sam predao krivične prijave za tri dela. Laban se tereti za nasilničko ponašanje, lažno prijavljivanje i ugrožavanje sigurnosti, a Radivojević samo za lažno prijavljivanje. U krivičnoj prijavi protiv Labana za saučestovanje u nasilničkom ponašanju se tereti i Spasoje Vujović", kaže Kliska za Insajder.
 
Podsetimo, audio snimak objavljen na portalu Espreso prošle nedelje na kome Laban preti svom stranačkom kolegi Polovini da će mu, između ostalog, "iščupati grkljan", izazvao je veliku pažnju javnosti.
 
Incident se dogodio pretprošle subote u jednoj pivnici u Subotici. Navodno je povod bio lepljenje plakata po gradu "Bogdane, Bog je ljut" za šta je Laban optužio Polovinu.  Laban je za Insajder potvrdio da je Polovini rekao da će mu "iščupati grkljan", ali je istakao da mu nije pretio smrću. On je rekao i da će o njegovoj "odgovornosti odlučiti stranka", kao i da sam sebi ne može da oprosti zbog incidenta.
 
Polovina je u zvaničnom saopštenju optužio Spasoja Vujovića da ga je fizički napao tokom incidenta, kao i da se Vujović tu "očigledno nalazio po gradonačelnikovom nalogu". 
  • Unity3D

    08.09.2017 13:01
    Kliska, Polovina, Laban... Not that I mind, što kažu Englezi, i sam sam došljak iz uže Srbije, al' ono... #samokazem :)
  • Penzioner

    06.09.2017 07:33
    E što zbori
    Crnogorci često pažljivo biraju reči i neguju "besedu".Svaka ti je ka Njegoševa- vole da kažu. Ovaj stil kojim se Laban služi kao da je iznikao iz ispitivačnice nekog staljinističkog logora. Doduše, kažu da je završio policijsku školu.Vraćaju li se UDBA i slični?
  • @lala

    05.09.2017 22:04
    Dosta više fašizma
    Da nema dodjosa, pola Vojvodine bi bilo mrtvo. Pitaj sociologe. I dosta više tog fašizma i podele na ove ili one.
    Idi pričaj Čanku za dodjose (posto je i on isto), pa je presao kod SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".