Menu 021

Milijarda dinara za nove projekte u Vojvodini

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je tri javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u Vojvodini u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.
Info 06.09.2017. | 09:37 > 09:38
Milijarda dinara za nove projekte u Vojvodini
Foto: 021.rs
Projektima je obezbeđeno ukupno milijardu i 63 miliona dinara.
 
Za podršku lokalnim samoupravama u Vojvodini, a za projekte koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 602 miliona dinara. 
 
Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti obezbeđeno je 252 miliona dinara.
 
Takođe, obezbeđeno je 209 miliona dinara za projekte u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini. Na ovom konkursu, lokalne samouprave biće u prilici da obezbede sredstva za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju poslovnih i turističkih objekata u javnoj svojini, uključujući i infrastrukturu koja obezbeđuje funkcionalno integrisanje poslovne i turističke infrastrukture u okruženje, poput saobraćajne, komunalne, energetske infrastrukture i slično. 
 
Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 20. septembra, do 16 časova. 
 
Detaljne informacije možete da pronađete OVDE.
Autor: 021.rs
 • Adonis 77
  06.09.2017 21:17
  Zašto u dinarima?
  Kada se govori o investicionom poduhvatima Pokrajinske vlade iznosi se uvek izražavaju u dinarima da bi izgledali veći nego što stvarno jesu. Uobičajeno da se sve investicije izražavaju u evrima, jer je tako lakše shvatiti njihovu veličinu. Eto, ta milijarda dinara je svega nešto preko 8 miliona dinara. Šta se na ovolikom prostoru može izgraditi za taj novac?
 • boki
  06.09.2017 10:40
  Hajde zavrsavajte kanalizaciju u Budisavi sad ce izbori.....

KOMENTARI nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

NEMAMO nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za izbor komentara koji će biti objavljeni i nemamo obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, koji sadrže pretnje, uvrede na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, netoleranciju svake vrste, upućuju na nezakonit sadržaj ili predstavljaju osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti. Neće biti objavljeni ni oni komentari koji su opsceni, pornografski ili klevetnički.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste, koji se odnose na uređivačku politiku i koji su napisani velikim slovima.

MOLIMO VAS, obratite pažnju na pravopis i gramatiku, prednost imaju komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

OGRANIČENO je pisanje komentara na 1.500 karaktera.

PORTAL 021 zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po sopstvenomm nahođenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za 021.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest