Radnici Jugoremedije ne daju fabriku za male pare

Odbor poverilaca zrenjaninske Jugoremedije upozorava da je prodaja fabrike za 1,9 milijardi dinara, oglašena pre dva dana, besmislena ako joj ne bude vraćena registracija za lekove.
Radnici Jugoremedije ne daju fabriku za male pare
Foto: 021.rs
Bez registracija za lekove, prodaju se samo zidovi i mašine i budućem vlasniku onemogućava pristup kompletnom vlasništvu fabrike, što bi omogućilo da nastavi proizvodnju i ponovo stane na noge, piše N1.
 
Registracija lekova je 2013. godine, kako tvrdi Odbor, nezakonito, i suprotno interesima poverilaca, odlukom stečajnog upravnika, preneta na zakupca fabrike.
 
Jugoremedija, koja je u stečaju od 2013. godine, kroz zakup je imala proizvodnju i sačuvala tržište za svoje preparate, što je najvažnije za buduće kupce.
 
Ipak, sada se njena vrednost procenjuje na dvostruko manji iznos od stvarnog.
 
Radnici Jugoremedije su u utorak zauzeli fabriku iz protesta protiv oglašene prodaje, kako kažu, u bescenje. Upozoravaju da ukoliko do prodaje dođe, biće ugroženi ne samo stečajni poverioci, već i nastavak proizvodnje, a najviše će stradati kvalitet radnih mesta.
 
Registracije za lekove Jugoremedije trenutno su u posedu preduzeća Union-Medic, koje je bilo zakupac ove fabrike lekova do 2016. godine, a koje odbija da vrati posle raskida ugovora.
  • mile

    22.09.2017 16:55
    budite.normalni
    u.yrenjaninu.je.unistena.cela.privreda.nijedno.preduzece.od.onih.45/do50.fabrika.vise.ili.neradi.ili.jeoteto.od.radnika.akcionara.zato.vas.u.potpunosti.podrzavam.u.vasoj.borbi.za.istinu.i.vi.ste.jedini.koji.ste.u.ovom.gradu.namestili.fabriku.koja.je.trebala.da.radi.ali.naravno.od,ovi.koji.su.sve.unistili.nedaju.ni.vama.ovi.sto.pricaju.takve.nebuloze.nemojte.se,ni.osvrtati.samo.napred.sretno






  • Pravi radnik

    21.09.2017 20:08
    ua prevaranti
    Ovi nekadasnji radnici, koji su tokom unistavanja fabrike listom mesta u proizvodnji zamenili upravljackim funcijama i bogovski ziveli ogrezliu samododeljenim privilegijama,sve na racun pravih radnika koje su bukvalno urnisali, pa je tako bravar postao direktor,predradnica predsednica upravnog odbora, a pekarka sa trogodisnjom spremom sef pravne sluzbe.E sad ti isti radnici-neradnici prave komediju oko procenjene vrednosti fabrike, a do pre koji mesec su bili finansijski sponzorisani od bivseg zakupca, koji je placao njihovo cutanje dok nije postigao svoj cilj-sopstvenu proizvodnju.Da se razumemo, ovaj svojevrsni "reket" uziman je godinama, zakupcu se isplatilo da za mizernu zakupninu izraubuje fabriku, uz minimum radnika i maksimum profita, ovlada procesom proizvodnje, te je stoga i pristajao "da plati cutanje"Za to vreme niko nije negodovao, fabrika se i dodatno urusila petogodisnjim neodrzavanjem ali ni to nije smetalo- sve dok je bilo para! Sram vas bilo od radnika i njihovih porodica,mozete li mirno da spavate?
  • Bivsi radnik

    21.09.2017 19:17
    CISTA ISTINA
    Privi komentar STO POSTO CISTA ISTINA!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina