Subotica: Sutra počinje Festival pozorišta za decu

Medjunarodni festival pozorišta za decu u Subotici biće otvoren na sceni "Jadran" Narodnog pozorišta sutra u 20 časova, a do 29. septembra biće izvedene dečje predstave iz celog sveta, najavili su organizatori.
Subotica: Sutra počinje Festival pozorišta za decu
Foto: Pixabay
Na otvaranju festivala biće uručena nagrada za životno delo "Mali princ", koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu, ruskom istoričaru i teoretičaru pozorišta Borisu Goldovskom i dramskoj pedagoškinji Ljubici Beljanski-Ristić, koja će i otvoriti festival.
 
Tokom večeri biće izvedena predstava "More mašte" Pozorišta lutaka iz Niša, koja se nalazi u takmičarskom programu.
 
Prethodno će članica Dečijeg crkvenog hora "Sveti Roman Melod" Anastasija Stokin iz Subotice otpevati festivalsku himnu "Pustite decu nek rastu", a na ceremoniji otvaranja fesivala učestvovaće i talentovani citraši, članovi Kulturno-umetničkog društva zanatlija "Erne Lanji" iz Subotice.
 
Festival pozorišta za decu u Subotici, 24. po redu, predstaviće i ove godine predstave za decu iz celog sveta, uz raznovrsne prateće sadržaje: filmski program, izložbe, radionice i promocije knjiga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.