Đaci nedeljama ne idu u školu zbog nemara nadležnih

Oko hiljadu đaka osnovne škole u Novim Banovcima gotovo mesec dana ne ide u školu jer su opštinska vlast Stare Pazove i rukovodstvo škole odlučili da školu renoviraju pred sam početak školske godine iako su ovi radovi planirani još prošle godine, piše portal Pištaljka.
Đaci nedeljama ne idu u školu zbog nemara nadležnih
Foto: 021.rs
Ni ministarstvo prosvete ni pokrajinski sekretarijat za obrazovanje nisu uradili ništa da zaštite interese đaka.   
 
Prvobitni plan da radovi na Osnovnoj školi "Nikola Tesla" traju dva meseca, kako stoji u dokumentaciji, prema svemu sudeći poremetila je Pištaljka koja je proteklih nedelju dana, a posle obraćanja meštana Stare Pazove, pokušavala da utvrdi ko je odgovoran što radovi nisu obavljeni tokom letnjeg raspusta kada škola ne radi. Novinarska pitanja tako su doprinela da, mada su radovi uveliko trajali i tokom vikenda, nadležni obećaju da će đaci konačno u klupe sesti u ponedeljak 25. septembra.
 
Zbog ovog nemara opštine Stara Pazova i rukovodstva škole đaci će u školu morati da idu subotom ali i tokom zimskog raspusta. Kako je ovom portalu rekao direktor OŠ "Nikola Tesla" Bojan Ivošević za nadoknadu nastave je predviđeno pet radnih subota i dani tokom raspusta. 
 
Saglasnost roditelja i njihovo mišljenje o ovakvim planovima i odlukama opštinskih vlasti i direktora škole niko nije tražio. 
 
Opštinska vlast tvrdi da roditelje niko ništa i ne mora da pita, a Savet roditelja, koji bi trebalo da štiti interese dece, nije ni znao da đaci neće poći u školu na vreme. I kad su saznali niko od njih nije reagovao.
 
Opširnije o tome kako je došlo do ovakve situacije na štetu učenika, možete pročitati u tekstu Pištaljke OVDE.
 
Podsetimo da su zbog nemara početkom ove školske godine bili oštećeni i osnovci u Belegišu kod Satre Pazove o čemu opširnije možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • Roditelj

    25.09.2017 09:11
    Partiski
    U Novom Sadu OŠ. Nikola Tesla se renovira a kraj radova se ne nadzire izvođač radova je napredmjačka firma GAT koja uzgred probija rokove i u toplani za koju rade kao u gotovo svim školama, a deca nam idu po kontenerima u zahod...
  • Fzhvhj

    25.09.2017 08:12
    Kod mene u ulici će u novembru renovirati vrtić. Celo leto su ladili da ne kažem šta, pa sad zatvaraju vrtić
  • Ttelep

    25.09.2017 08:06
    U Temerinu školu renoviraju pet meseci i kraj se ne nazire. Četrdeset godina se pravi kanalizacija u ovom mestu, šta onda reći...?...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina