Bačka Palanka: Pokloni smeštenima u gerontološkom centru

Korisnici Gerontološkog centra u Bačkoj palanci dobili su simbolične poklone povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obeležava danas.
Poklone su uručili pokrajinski premijer Igor Mirović i sekretar za socijalnu politiku Predrag Vuletić.
 
Mirović je poručio da se Pokrajinska vlada prošle godine fokusirala na otklanjanje brojnih problema u zdravstvu i drugim oblastima, te da će ova godina sa projektima koji su u pripremi i ulaganjima u ovaj segment, biti u znaku poboljšanja socijalne zaštite.
 
Predsednik Pokrajinske vlade najavio je takođe projekte za unapređenje drugih ustanova širom Vojvodine, među kojima i proširenje kapaciteta gerontološkog centra u Novom Sadu, u koji će kako je rečeno, biti usmerena sredstva u vredosti od milion evra.
 
Direktor gerontološkog centra Milan Bajić istakao je da se današnja problematika socijalne zaštite u kojoj se sve više ističe potreba za proširenjem usluga i kapaciteta ustanova socijalne zaštite, uz pomoć i direktive pokrajinskog sekretarijata i ministarstva, kreće u smeru podrške i očuvanja porodice.
 
Gerontološki centar Bačka Palanka trenutno ima 110 korisnika, i podrazumeva usluge četiri entiteta iz sfere socijalne zaštite: usluge domskog smeštaja, službu za dnevne usluge u zajednici, podeljene u dva krila u samom objektu, zatim  povremeni smeštaj u prihvatilištu kao i usluge dnevnog boravka u klubovima za odrasla i invalidna lica, koje su u fazi licenciranja.
  • Nervirach

    01.10.2017 16:38
    Mogli ste nesto za one koji nisu imali srecu da budu smesteni u Gerontoloski centar. Nemaju para za to. A zna se ko ima. Delite medju sobom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.