Laban ostaje gradonačelnik Subotice i nakon pretnji čupanjem grkljana

U Subotici nije prošla inicijativa opozicije da se raspravlja o odgovornosti i smeni gradonačelnika Bogdana Labana.
Kako izveštava N1, na prvoj sednici lokalnog parlamenta od kako je Laban pretio stranačkom kolegi, Vladimiru Polovini, pokazalo se da opozicija ne može da skupi dovoljno glasova da tu temu uvrsti u dnevni red. Kada je Laban izašao za govornicu, deo opozicije napustio je salu.
 
"Zahvaljujem se odbornicima što izlaze iz skupštine, pošto nisu ni dostojni nje. Ja sam spreman da se razgovara o mojoj odgovornosti svaki put kada se za to steknu uslovi. Pokupite tih 23 potpisa, a niste skupili ni od svoje odborničke grupe. Od deset, skupili ste sedam", rekao je Laban.
 
Opozicija je druge teme na sednici, među kojima i pitanje bezbednosti u gradu, koristila da skrene pažnju na incident.
 
"Mi smo videli kako o bezbednosti brine gradonačelnik Bogdan Laban preteći našem sugrađaninu Vladimiru Polovini čupanjem grkljana", rekao je Miroslav Milojević iz Pokreta za građansku Suboticu.
 
Zbog preletanja opozicionih odbornika u naprednjački tabor nakon izbora, kada se zbroje svi glasovi, opozicija nema 23 potpisa kako bi bilo koju temu uvrstila u dnevni red. Trećine bi bilo kada bi inicijativu podržao Savez vojvođanskih Mađara koji je, i pored činjenice da su u koaliciji s naprednjacima, među prvima osudio ponašanje prvog čoveka grada. 
 
"Dok SNS njega podržava na toj funkciji, naravno, SVM će, kao koalicioni partner, takođe dati punu podršku njegovom radu kao gradonačelniku Subotice", kaže šef odborničke grupe SVM Janoš Nagel.
 
N1 prenosi da je opšti utisak da je pitanje političke odgovornosti Bogdana Labana gotova priča, a po rečima samog gradonačelnika, njegov fotelja ni u jednom trenutku nije ni bila pod znakom pitanja. Kako kaže, njegovu eventualnu krivičnu odgovornost utvrdiće pravosudni organi. U subotičkom tužilaštvu, više od mesec dana od pokretanja istrage, još uvek traje pretkrivični postupak.
 
Podsećamo da je gradonačelnik Subotice potvrdio je da je pretio Vladimiru Polovini.
 
"Još jednom te čujem samleću te, kao mleveno meso. Gledaj me tim psihopatskim očima, gledaj me dobro. Gledaj me pravo, grkljan ću ti iščupati, kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan... Kako da se ponašam, bre, nemoj da te sad sagorim. Treba da ti betonske cipele dam?", čuje se Laban na snimku koji je dospeo u javnost. Opširnije možete pročitati OVDE.
  • Vesna

    05.10.2017 21:58
    Šta se ložite to mu je neko podmetnuo
  • u prolazu

    05.10.2017 15:03
    Zašto bi prošla inicijativa?

    Čovek savršeno odražava situaciju u društvu i ono što je trenutno na ceni!

    Ne sviđa vam se!? Glasajte za drugog, jednostavno! Bez ulja, šećera i crvenih!
    Paket dobijete jednom a oni jašu bar 4 godine. Dnevni prosek je 1 i po DINAR!!! To vam je cena!

    Brže, jače bolje, zar ne?

    A šta je on dobio........
  • Ostavka?

    05.10.2017 12:54
    Zašto bi dao ostavku? Pa on sam ne vidi nikakav problem u svom ponašanju. To je sasvim dovoljan argument da sve ostane kako jeste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".