Zrenjanin: Provaljivali u kuće, napadali ukućane i odnosili sve dragocenosti

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv D. D. (29) i D. N. (26) iz Žitišta, kao i protiv V. Š. (27) iz Jarkovca, zbog sumnje da su počinili tri razbojništva.
Zrenjanin: Provaljivali u kuće, napadali ukućane i odnosili sve dragocenosti
Foto: Pixabay
Kako piše "Zrenjaninski.com", okrivljeni su 8. oktobra 2014. godine, u Jarkovcu, maskirani fantomkama, ušli u kuću koja je u vlasništvu oštećenog V. Š. Tamo su zatekli oštećene D. Š. i A. N, koje su sprejom poprskali po očima, pri čemu je D. D. u njih uperio i pištolj. 
 
Nakon toga su tražili od oštećenih da im daju novac i zlato, što su oni i učinili. Predali su zlato i novac u vrednosti od 119.000 dinara. Posle toga su ukućanima vezali ruke plastičnim vezicama i kablovima, i onda su otišli iz kuće. Za sve to vreme, okrivljeni V. Š. bio je na ulici, u blizini kuće, i pazio da neko ne naiđe.
 
Istog dana su počinili još jedno razbojništvo. Došli su do kuće oštećenih M. N. i A. N. Preskočili su uličnu kapiju, provalili u kuću, poprskali sprejom oštećene po očima, a nakon nasilničkog ponašanja, od njih su oteli novac i nakit u vrednosti od 250.000 dinara. I ovog puta je V. Š. "čuvao stražu".
 
Poslednje razbojništvo, obuhvaćeno ovom optužnicom, okrivljeni su počinili 23. novembra 2015. godine, u Novom Kozjaku. Nakon što im je okrivljeni V. Š. objasnio gde se nalazi kuća oštećenih D. S. i S. S. i ko se nalazi tamo, dvojac je ušao u objekat, poprskali dvoje ukućana sprejom po očima, a zatim ih vezali.  Oštećenom D. S. su stavljali nož pod grlo, a oštećenu S. S. su više puta udarili. Kad im je rečeno gde se nalaze pare, oni su sa žrtvi skinuli sat i zlatan nakit, potom su uzeli i sav novac koji su pronašli, sve u ukupnoj u vrednosti od 1,4 miliona dinara, navodi se u optužnici.
  • mrk

    12.10.2017 19:40
    ko drzi 16 000e u kuci???
  • predatori

    11.10.2017 12:11
    to sto napadaju samo slabije je jasan znak sa kim se ima posla i da ih ne treba tretirati kao ljude vec samo kao divlje zveri. Odgovor mora da bude kao da je u kucu usao divlji pobesneli medved.Znaci nedirnuti ni fizicki ni recju spremni da ti naruse integritet u poslednjoj odbrani , zasluzuju zadnji odgovor.Nema tu druge.
  • za koga navijaju ?

    11.10.2017 11:58
    Naoruzajte gradjane.
    Gradjani su nerzasticeni i na raspolaganju predatotrima.
    Neophodna je izgleda izgradnja bunkera zarad lične zastite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".