Vrbas: Društvu invalida dostavu pomagala koči prevoz

Društvo invalida u Vrbasu (DIV) od 2016. vodi akciju prikupljanja ortopedskih pomagala, nazvanu "Ljudi DIVovskog srca", koja je dobila snažan zamah uspostavljanjem kontakta sa humanitarnom organizacijom "Inhelp" iz Nemačke.
Vrbas: Društvu invalida dostavu pomagala koči prevoz
Foto: Pixabay
Novosti prenose da je iz grada Gagenau, u pokrajini Baden-Virtemberg, gde je sedište "Inhelpa", u Vrbas dopremljena obimna pošiljka štaka, hodalica, kolica, koje su prosleđene onima kojima su najpotrebniji. Pomoć je podeljena ne samo ljudima u vrbaskoj opštini, nego i šire.
 
Predsednik DIV Dragan Janković navodi da je ovo društvo od početka akcije do danas poklonilo oko 60 lakoaktivnih pomagala, čija je ukupna vrednost 20.000 evra. Međutim, kako je istakao, pojavila se prepreka da izuzetna saradnja ostvarena sa "Inhelpom" obraduje invalide kojima nedostaju pomagala od životne važnosti. Reč je o problemu prevoza donacije iz Nemačke do Vrbasa.
 
"Za nekog ko želi da pokloni nešto vrlo vredno, nije mala stavka da sve to i transportuje do primaoca. Zato molimo da nam se jave svi koji imaju ideju kako da pomagala stignu do nas ili mogu svojim vozilima da obave prevoz u akciji koja je čisto humanitarna", poručio je Janković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina