Za razvoj lovstva 38 miliona dinara

Pokrajiski sekretar za poljoprivedu vodiprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, uručio je danas 82 ugovora u vrednosti od 38 miliona dinara, korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine u 2017. godini.
Kako je naveo, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uveo je ove godine po prvi put dve nove mere - sufinansiranje nabavke terenskih vozila za čiju namenu je sekretarijat izdvojio sredstva u vrednosti od 5 miliona dinara, dok učešće korisnika iznosi 7 miliona, i napomenuo da je interesovanje za ovu meru izuzetno veliko te da će skreterijat u narednoj godini opredeliti značajnija sredstva za ovu namenu.
 
Druga mera tiče se monitoringa populacije prepelice, za čije uvođenje se prema stanju na terenu ukazala potreba, a korisnici lovišta sami su inicirali ove mere agrarne politike Vojvodine u cilju unapređenja i razvoja lovstva.
 
Resorni sekretar takođe je naveo, da je pored subvencija za nabavku terenskih vozila, veliko inresovanje kod korisnika lovišta izazvala izgradnja prihvatilišta za fazanske piliće, zatim rekonstrukcija objekata za obradu trofeja, te kada su u pitanju lovišta posebne namene, izgradnja i rekonstrukcija ograda, za čiju namenu je izdvojeno gotovo 7 milona dinara. Radojević je predstavnicima medija poručio da će s obzirom na veliko interesovanje, pokrajinski sekretarijat i u narednom budžetu, za 2018. godinu nastaviti sa sprovođenjem mere subvencija za nabavku terenskih vozila, te pozvao korisnike da redovno konkurišu.
  • Bezimena

    29.11.2017 11:22
    @Davor
    Da li moja baba dobija 38 miliona subvencije?
    Ne!
    Na stranu to što pobogu ni ne jedem ničije telo.
    Vi lovci ste bukvalno kancer planete. I u normalnim zemljama lov je zabranjen.
    Koga vi hranite? Jao da, videla sam jednom scenu u jednoj šumi. Nahranili ste srnu. Ona je jela. Dok je jela prošla joj je strela kroz glavu. Vi ne hranite nego postavljate zamke, mislite da vam neko veruje? Lov nije zabava i ako je nekome zabavno da ubija i kasapi ja se nadam da taj neko neće odlučivati o budućnosti naše dece.
    Za Srbiju bez krvi! Dosta se ubijalo na našim prostorima, svima su nam ruke zaprljane krvlju. Hajde sada da pustimo decu da odrastaju trčeći za loptom i igrajući šah i druge konstruktivne igre. Dajmo deci detinjstvo, i ona će ovoj zemlju dati uspeh i napredak.
  • sasaruma

    29.11.2017 10:09
    Na SrbijaLov sajtu pozivaju na dislajkovanje komentara u korist zivotinja i lajkovanja komentara u korist lova. Klasična botovska taktika.

    http://www.srbijalov.com/news.php?readmore=1275#comments
  • Plač majke božije

    28.11.2017 23:09
    Varvarizam
    Molim vas ljudi, u 21.veku opravdavamo ubijanje nedužnih životinja radi zabave a država stimuliše legalno ubijanje i uništavaje prirode i za to daje novac!!! Strašno!!! Još legalne ubice iz hobija do te mere zamenjuju teze da nas ubeđuju kako svojim ubijanjem održavaju ekosistem, dok zapravo rade upravo suprotno. Ova planeta i životinje mogu bez nas, stvar je u tome da mi ne možemo bez njih. Rezervnu planetu osim ove koju bezočno unuštavamo nemamo i zato moramo da konačno evoluiramo i čuvamo je i očistimo od đubreta koje smo za sobom ostavili. Naročito mala siromašna Srbija u kojoj deca i starci gladuju, a oni između su ili nezaposleni ili bezočno izrabljivani na svojim radnim mestima za kikiriki, ne sme da dozvoli da bude đubrište Evrope. Oni su lepo svoje države uredili i ekološki zašititili i onda kod nas dolaze da ubijaju iz sporta a država podstiče tu plemenitu veštinu. Pa bravo! Da li ćemo se opametiti pre nego što bude prekasno. Da li ćemo shvatiti konačno da je sve povezano i da radi našeg opstanka trenutno stanje stvari neodrživo? Nadam se da hoćemo jer možda već naredna generacija neće imati ni ono najosnovnije za život: čistu vodu, vazduh, plodnu zemlju, klimu i floru i faunu u kojoj će biti mesta i za čoveka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".