Više novca za Temerin u narednim godinama

Opština Temerin čeka nove infrastrukturne projekte.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je u Temerinu poručio da je zajedničkim snagama lokalne uprave, Pokrajinske vlade i nadležnih službi ministarstava na nacionalnom nivou, pokrenut talas obnove javnih objekata u ovoj opštini.
 
Nakon sastanka sa predsednikom opštine Đurom Žigom, na kome je pored analize onog što je urađeno u proteklih godinu i po dana, bilo reči i o budućim projektima, Mirović je obišao renoviranu Osnovnu školu "Petar Kočić", radove na izgradnji komunalne kanalizacione infrastrukture u ovom mestu i radove na rekonstrukciji ambulante u Bačkom Jarku.
 
"Na našu zajedničku inicijativu pripremamo rekonstrukciju predškolske ustanove u Sirigu i zajednički se radi i u delu komunalne infrastrukture. Pripremamo i nove projekte, kao što su uređenje centra Temerina, kružni tok kao deo prilaza industrijskoj zoni, pešačko-biciklistička staza do Jegričke. Pripremamo se da u narednoj i u 2019. godini zajednički uđemo, još ambicioznije, u izgradnju prečistača i u pripremu projektno-tehničke dokumentacije za obilaznicu i za drugu traku puta od Novog sada do Bačkog Jarka", rekao je predsednik Pokrajinske vlade.
 
Mirović je naglasio da Temerin nije dobijao dovoljno sredstava još od osnivanja Fonda za kapitalna ulaganja, od 2006. do 2016. godine mnogo manje u odnosu na druge opštine u Vojvodini.
 
"Izdvojićemo više sredstava za temerinsku opštinu u narednim godinama, a već smo u 2017. godini demonstrirali tu svoju politiku ravnomernijeg odnosa prema opštinama, bez bilo kakvih drugih kriterijuma osim kriterijuma koji su vezani za stepen razvijenosti, stepen osposobljenosti da opštine pripreme projektnu dokumentaciju, za smisao ulaganja, pre svega u ekonomski razvoj i u održavanje javnih objekata koji treba da služe svim građanima", rekao je Mirović i dodao da će svaka opština biti uspešna onoliko koliko bude vodila pažnju o javnim objektima, kao što su predškolske ustanove, škole, domovi zdravlja, zatim o industrijskim zonama kao mestima gde se stvara nova vrednost za opštinu i preduzetnicima, kao i o efikasnosti sopstvenog sistema.
 
Više od 45 miliona dinara iz budzeta Republike Srbije uloženo je u obnovu školske zgrade Osnovne škole "Petar Kočić" u Temerinu. Izvedeni su radovi na termo-izolaciji fasade, zamena spoljašnje i unutrašnje stolarije, podignuta je energetska efikasnost škole, zatim na sanaciji sanitarnih čvorova i drugi radovi. Kako poručuju u Pokrajini, za izgradnju zapadnog kolektora kanalizacione mreže u Temerinu je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 20 miliona dinara. Ambulanta temerinskog Doma zdravlja u Bačkom Jarku je stara preko 50 godina i u nju nije decenijama ulagano. Za njenu rekonstrukciju, koja će biti završena do kraja godine, iz Pokrajine je obezbeđeno 11,23 miliona dinara.
  • Mare Temerin

    30.11.2017 09:53
    Temerin je obična rupčaga. Imamo tu jedan zanimljiv park, raspali dvorac koji je danas srednja škola, najdužu ulicu u SFRJ i imamo hrpu izbeglica sa svojim novim kućama. Ispravnu vodu i kanalizaciju nemamo i nećemo nikada ni imati. Industrijsku zonu takođe nemamo, to je behatonac sanjao. Da je makar Maju poveo.... možda bi nam autobusku stanicu napravila.
  • bns

    30.11.2017 08:12
    obilaznica
    A kad će neko napraviti zaobilaznicu oko Temerina? To bi bio pravi kapitalni projekat.
  • stojan

    30.11.2017 07:40
    Ulaganja i laganja
    Nije tačno da je Temerin od 2006. do 2016. bio među opštinama sa najmanje ulaganjja od strane pokrajinske administracije i Fonda za kapitalna ulaganja.
    Samo u periodu dok su radikali bili vlast u Temerinu uloženo je 178 milona dinara iz Fonda za kapitalna ulaganja (2004-2008), neki projekti i investicije koje je pokrenuo opštinski menadžer Zoran Tintor se i danas sprovode.
    - Dograđen je novi blok doma zdravlja.
    - Izgrađena je nova škola u Starom Đurđevu
    - Sportska hala u Bačkom Jarku
    - Prečistač otpadnih voda na temerinskom Telepu
    - Semafori
    - Industrijska zona Ilandža
    - Zabavište u Sirigu...(koje se gradi ponovo...uz prikrivanje prethodnih brljotina)
    -A nakon toga je demokratska vlast takođe dobijala značajna sredstva iz pokrajine..
    Ko neveruje neka pita biše radikale koji su sada prejanice naprednjaka.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".