Sombor: Određene prosečne cene kvadrata za porez na imovinu

Gradsko veće Sombora donelo je rešenje o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu.

Kako navodi SOinfo.org, za određivanje poreza na imovinu u Somboru je određeno pet zona.

Najopremljenija je prva zona, u kojoj je, primera radi, prosečna cena kvadratnog metra kuće 45.189 dinara, dok je u petoj zoni 15.185 dinara. Cena kvadratnog metra građevinskog zemljišta u prvoj zoni iznosi 1.500, a u petoj 160 dinara. Cena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta u trećoj i četvrtoj zoni iznosi 110, a u petoj 76 dinara.

Odlučeno je i da se sa Poljoprivrednom stručnom službom Sombor, Kazneno-popravnim zavodom u Somboru, Srednjom poljoprivredno-prehrambenom školom i OŠ "Branko Radičević" u Staparu, zaključi ugovor o korišćenju zemljišta u javnoj svojini koje nije privedeno nameni, a koristi se kao poljoprivredno zemljište. Ugovor će biti zaključen za proizvodnu  2017/2018. godinu.

Veće je dalo saglasnost na program i finansijski okvir manifestacije "Zimske čarolije" koja će biti organizovana od 22. decembra do 7. januara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.