Novi Bečej: Udruženje Roma poziva na marš povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Udruženje Roma Novi Bečej povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u nedelju, 10. decembra u okviru globalne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", organizuje Ulični marš i mirno stajanje na Trgu oslobođenja u centru Novog Bečeja, pod nazivom "U ime žrtava seksualnog nasilja, u ime devojčica i žena koje su silovane".
Novi Bečej: Udruženje Roma poziva na marš povodom Međunarodnog dana ljudskih prava
Foto: Pixabay
Okupljanje je zakazano za 11.30 sati u Ulici Đure Jakšića 29, dok će Marš započeti u 12 časova, od spomenute adrese do Trga oslobođenja u centra grada.
 
Tamo je planirano stajanje u trajanju od 10 minuta. 
 
Aktivnost ove godine ima dodatni značaj, imajući u vidu i obeležavanje 70 godina Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. Ovim putem će se udruženje uključiti u globalnu akciju u okviru #StandUp4HumanRights. Udruženje Roma Novi Bečej stajaće za prava devojčica i žena žrtava seksualnog nasilja i silovanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina