Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš automobilom usmrtio pešaka

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Mihalj Njilaš učestvovao je sinoć u saobraćajnoj nesreći, u kojoj je poginuo jedan čovek.
Saobraćajna nesreća se dogodila na ulazu u mesto Bikovo, kod Subotice.
 
Njilaš je vozio automobil "škoda superb", koji je udario i usmrtio pešaka, potvrdila je osnovna javna tužiteljka iz Subotice Livija Panić Miletić. Nesreća se dogodila oko 19 časova, a 69-ogodišnji pešak je poginuo na licu mesta.
 
Protiv Njilaša biće podneta krivična prijava. Iz tužilaštva navode da on nije imao alkohola u krvi, a službeno vozilo Vlade Vojvodine nalazi se na tehničkom pregledu.
 
Mihalj Njilaš je član Predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara, a za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara izabran je 2014. godine. Prethodno je šest godina bio predsednik opštine Kanjiža.
 
Savez vojvođanskih Mađara saopštio je da izražava saosećanje sa porodicom poginulog. SVM očekuje rasvetljavanje okolnosti nesreće i smatra de je važna činjenica to da "Njilaš nije pio alkohol jer je svom vozaču, zbog obavljanja njegovih ličnih obaveza, dao slobodan dan".
  • prosvetarka

    01.01.2018 09:31
    zar je moralo?
    Kao prosvetna radnica piitam se, kako posle ove nesreće da neko ko je njen neposredan učesnik/vinovnik bude na čelu najviše institucije u domenu obrazovanja? Da deluje dalje svojim autoritetom i integritetom? Da usmerava rad obrazovnih institucija, donosi odluke i dugotrajno svojim delovanjem daje pečat obrazovnoj zajednici u Vojvodini?
    Kakve god činjenice budu utvrdjene, ostaje to da je pokrajinski sekretar za obrazovanje, službenim vozilom vlade oduzeo život jednog čoveka?
  • nadja

    31.12.2017 23:02
    funkcioner-za manjine
    Neznam Ko je kriv,ali znam da je jedan zivot ugasen.jedna porodica zavijena u crno.Zasto SE ne spominje ime coveka zrtve poginulog?Neka SE sad pokaze NASA vlast,pravosudje,sudski vestak,neka ispitaju,Koje upravljao vozilom.Bez obzira on ili njegov sofer.Neka odgovara za svoje delo..Bez obzira koju on funkciju ima ,on iz zatvora ikad covek iz grob nikad.Pravda je samo kod Boga.Porodici saucesce.U bivsoj Jugi puno vozaca bez vozacke dozvole,bez tehnickih dobrih automobila,puno njih pod dejstvom alhohola,mnogi se za volanom ponasaju bahato.voze grubo,brzo kao na trkama,nepostuju,znakove,misle putevi i ulice su samo za njih napravljene.
  • Nervirach

    31.12.2017 09:48
    Orwelle, moram da stanem na tvoju stranu. Neso, ne poznas tvoje kolege. Ja ih vidjam preko u Carigradu i u kafanama u Modeni. Jednom sam jednu gospoDZu cekao oko sat vremena dok se nije vratila sa punim rukama kesa iz pazara. Nisu bolje ni ove u SLD-u. Bahacenje navaliko za tudje pare. Verovatno ti ne odgovaraju jer nisu u kancelariji a za telefon i mejlove su glupi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.