Završeno suđenje za ubistvo iz 2002. godine u Tovariševu

U Višem sudu u Novom Sadu završeno je suđenje Marku Milovanovu (38) iz Tovariševa kod Bačke Palanke, optuženom da je 2. marta 2002. godine udarcima auto-dizalicom usmrtio Tihomira Ponjevića (23) iz obližnjeg Obrovca.
Završeno suđenje za ubistvo iz 2002. godine u Tovariševu
Foto: 021.rs
Kako prenose "Novosti", telo mladića nađeno je na kolovozu u Tovariševu i sve do maja 2015. godine se verovalo da je žrtva saobraćajne nesreće i nesavesnog vozača koji je pobegao. Branilac optuženog u završnoj reči je rekao da je iskaz koji je njegov klijent dao u maju 2015. godine, iznuđen i lažan.
 
Optuženi Milovanov na glavnom pretresu nije izneo svoju odbrani, već se branio ćutanjem. On je sudskom veću kazao da nije učinio ubistvo za koje je optužen. Dodao je da ne zna kako je izjava u policiji sastavljena, ali da on takav iskaz o priznanju nije dao.
 
Zamenik javnog tužioca Aleksandra Lučić Pfajfer, poručila je da je utvrđeno da je optuženi počinio delo koje mu se optužnicom stavlja na teret. Prema njenim rečima, Milovanov je u istrazi dva puta saslušavan, prvi put u policiji i drugi put u tužilaštvu gde je potvrdio priznanje.
 
"Ni optuženi ni njegov advokat posle saslušanja u policiji nisu imali primedbe na zapisnik", izjavila je zamenik VJT, objašnjavajući da je Milovanov promenio prvobitnu izjavu i negirao da je Ponjevića udario auto-dizalicom, da bi izbegao odgovornost.
 
Zamenik VJT je tražila da se Milovanov oglasi krivim i kazni po zakonu, prenose "Novosti".
 
Kao svedoci saslušana su i dvojica inspektora novosadske policije, koji su učestvovali u saslušanju Milovanova. Vladimir Matulin je kazao da je Milovanov priznao zločin na saslušanju, ali da je nekim propustom došlo do toga da je Milovanov potpisao samo prvu i poslednju stranu zapisnika. 
 
I Branko Todorović je potvrdio da je Milovanov priznao ubistvo, i da na kraju saslušanja kada je pročitan zapisnik, ni on niti njegov branilac, ali ni tužilac, nisu imali primedbe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina