FOTO: Na Horgošu zaplenjeni satovi od 55.000 evra

Carinici Srbije na graničnom prelazu Horgoš prema Mađarskoj sprečili su albanskog državljanina da iznese tri ručna sata, čija je vrednost procenjena na 55.500 evra, saopštila je danas Uprava carina.
Iako je 27-godišnji Albanac koji je putovao automobilom, rekao da nema šta da prijavi za carinjenje, pripadnici te službe su u njegovim koferima našli sat "Roleks Dej-Dejt" od 24.500 evra i sat "Odemar Pige Rojal Ouk" od 7.500 evra.
 
 
Carinici su našli i kutiju s garantnim listom i fakturom za ručni sat "Roleks Ojster Jahtmaster" koji je putnik iz Albanije nosio na ruci.
 
  
 
"Kako ukupna procenjena vrednost skupocenih satova prelazi trećinu vrednosti automobila, i on je privremeno zadržan, čime se ovaj prekršaj uvećava na 63.000 evra", dodaje se u saopštenju.
  • Skretničar

    12.01.2018 09:00
    Džaba zlato...
    Uz ovaj sat dobiješ i zlatan zub? Ja gadnijeg dizajna ne videh odavno... Pa to ne bih stavio na ruku ni da mi platiš.
  • Sima Kosmos

    11.01.2018 22:52
    @ urke i ostali lajkači
    Ako u nekom od narednih źivota budeš imao takav sat ili ti žena bude nosila nakit od pola mil. Eur. Znaćeš da je potrebno prijaviti takve stvari na granici i da to nijenikakav problem. Zadržaćeš se par minuta duźe. U ovom źivotu kad te carinici pitaju jel imaš nešto da prijaviš ti viči nemam i pravi se mutav. Sa takvim likovima se puni budžet države. Od tih para ti baka dobije penziju i da 500 din. za kladionicu.
  • branko

    10.01.2018 19:30
    @ urke

    A ti se baš praviš nevešt. Našli mu u prtljagu orginal kutiju sata sve sa garancijom,fakturom,kojeg je stavio na ruku,a pride još dva sata, orginalno zapakovana...ovde bi i dr Nebojša shvatio da se radi o švercu,trgovini...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".