Pančevo: Odbačena krivična prijava da su vođe navijača pucale na strelištu Vojske

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, nakon skoro godinu dana predistrage, odbacilo je krivičnu prijavu Vojnog sindikata da su ljudi iz "kriminogene strukture", u javnosti označeni kao vođe navijača, koristili strelište i municiju Vojske Srbije.
Pančevo: Odbačena krivična prijava da su vođe navijača pucale na strelištu Vojske
Foto: Pixabay
Kako je potvrđeno Insajderu u ovom tužilaštvu, tužilac je ovu odluku doneo 4. januara, a sindikat može da podnese prigovor. 
 
Insajder podseća da je Vojni sidnikat Srbije saopštio 6. februara prošle godine da je podneo krivičnu prijavu protiv brigadnog generala i potpukovnika jer se sumnja da su osobama iz "kriminogene sredine", javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim osobama koje nisu pripadnici Vojske Srbije omogućili da van radnog vremena koriste strelište, naoružanje i municiju VS kako bi uvežbavali gađanja iz vatrenog oružja.
 
Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić je izjavio i da je, nekoliko meseci pre podnošenja prijave, o čitavom slučaju obavešten i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, ali da nije bilo reakcije. 
 
Dan nakon podnošenja prijave, Vojska Srbija je zvanično negirala optužbe poručivši da je "proverom utvrđeno da nije bilo zloupotreba kao i da Vojni sindikat Srbije nije dostavio nikakve dokaze koji bi potvrdili navedene nezakonite aktivnosti".
 
Vojska je dalje u saopštenju dodala da će, ukoliko se naknadno pojave novi dokazi o propustima pripadnika Vojske, nadležni organi Vojne policije preuzeti odgovarajuće mere. S druge strane, tadašnji ministar odbrane Zoran Đorđević je rekao da će ovim tvrdnjama baviti Tužilaštvo, a da će Vojska i Ministarstvo sarađivati u istrazi.
 
Aleksandar Stanković, poznat i kao Sale Mutavi, ubijen je u oktobru 2016. godine u centru Beograda, dok je Veljko Belivuk, koji nosi nadimak Velja Nevolja, zajedno s još dvojicom nedavno optužen za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića u centru Beograda.
  • Predragg

    13.01.2018 13:34
    Rezervni sastav sa Savamale,Dorcola.sa inaguracije,lokalnih izbora...
  • VP

    12.01.2018 22:27
    Ma bila bi optužba da Z.V. nema korenje u SNS...
  • Cолдат

    12.01.2018 13:48
    воéнный
    Pa čekajte, sasvim je u redu da vežbaju na toj lokaciji. Zaista ne vidim problem.

    I oni su vojska, samo nisu narodna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".