Sombor: Izmena odluke o uređenju grada

Grad Sombor je raspisao poziv za javni uvid u Nacrt odluka o uređenju grada.

Portal SOInfo navodi da se nacrt odluke nalazi na javnoj raspravi do 19. januara. U odeljenju za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave kažu da se izmena dodatno definišu objekti, te bliži uslovi za postavljanje objekata na teritoriji grada, izrada elaborat o uređenju pešačke zone, bašte ugostiteljskih objekata, u i van kulturno-istorijske celine, objekata i uređaja, odnosno balon hala, kao izdavanje lokacijskih dozvola za postavljanje kioska.

Najznačajnije promene tiču se bašta uz ugostiteljske objekte.

Ubuduće, bašte mogu biti postavljane tokom cele godine, s tim da ni u jednom slučaju ne mogu biti pretvorene u objekte. Neće smeti da imaju šank, roštilj, fontanu, a jedini dozvoljeni rahladni uređaj može biti ventilator. Radnim danima muzika u baštama neće biti dozvoljena u periodu od 15 do 17 i 22 - 7, odnosno 00 - 08 (vikendom).

Izmenama su predviđena i posebni uslovi za postavljanje bašta u "Istorijskom jezgru Sombora - Venac". Bašte u tom delu grada mogu činiti samo stolice, stolovi i senila (suncobrani i tende). Nije dozvoljeno formiranje zimskih bašta, ali ni fiksiranje bilo kod elementa bašte za pod. Propisano je da suncobrani ne mogu sadržati bilo kakve reklame, te da moraju biti natur bele, crne ili bež boje. Takođe, u delu pešačke zone nije dozvoljeno postavljanje, ograda, podijuma/platformi i slično.

JKP "Prostor" regulisaće privremeno zauzimanje javnih površina, dok će za zauzeće prostora u Ulici Kralja Petra I biti potrebna i saglasnost glavnog urbaniste grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".