Zrenjanin: Rekonstrukcija više objekata u centru

JP "Gradska stambena agencija" u ovoj godini će izvesti prvu fazu rekonstrukcije zgrade u samom centru, u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića 29, koja je gotovo u stopostotnom vlasništvu grada.

Tu se ranije nalazio jedan od najpoznatijih kafe restorana "Plus plus", a poslednjih godina u ovoj oronuloj zgradi bila je smeštena i jedna menjačnica. Objekat je, u međuvremenu, zabranjen za upotrebu, jer je počeo da se urušava s dvorišne strane.

"Samo jedan stan u toj zgradi nalazi se u privatnom vlasništvu, ali je sa vlasnikom postignut dogovor o zameni nekretnina, tako da će ta zgrada u potpunosti biti u rukama grada. Očekujemo da ćemo ovaj objekat u naredne dve godine biti kompletno rekonstruisan i on će, verujem, biti ukras grada. Dobićemo praktično 540 kvadratnih metara prostora u samom centru", kaže direktor JP "Gradska stambena agencija" Radiša Dupljanović, i dodaje da je veoma bitno da se ne dozvoli da se zgrade u centru urušavaju, što je ranijih godina bio slučaj.

Nakon restitucije, po tvrdnjama Dupljanovića, grad je ostao bez više zgrada u centru, ali je želja nadležnih da one koje su i dalje u njegovom vlasništvu dotera u red i da izradi "projekte za budućnost", kako ih naziva. Između ostalog, biće odrađen projekat za rekonstrukciju zgrade u centralnoj ulici, na broju 37, a u pitanju je zgrada bivšeg "Mediveta", koja se prostire od Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića do Svetosavske.

Zrenjaninski.com navodi da je samo za investiciona i tekuća održavanja u ovoj godini u budžetu izdvojeno 18,7 miliona dinara, a za izradu projekata više od 20 miliona. Pored toga, izdvojeno je 12 miliona dinara za takozvanu stambenu podršku.

  • Zivan

    16.01.2018 07:06
    Važno je sačuvati stare zgrade, ali i ime Zrenjanin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".