Sombor: Kuća u jednoj ulici, strujomer u drugoj

Žitelji desetak kuća u Ličkoj ulici, na periferiji Sombora, godinama žive bez struje i vode, iako im je više puta obećavano da će taj problem biti rešen.
Sombor: Kuća u jednoj ulici, strujomer u drugoj
Foto: Pixabay
Kako pišu "Novosti", građani priznaju da su kuće pre više od jedne decenije podignute "na divlje" i kažu da su podneli zahteve za legalizaciju. Oni tvrde da su im nadležni u lokalnoj samoupravi obećali da će njihov problem biti rešen do decembra, ali da još ništa nije urađeno.
 
"Nemamo ni vodovod, ni kanalizaciju, o javnoj rasveti da ne govorimo, cela ulica je u mrklom mraku, što nije nimalo bezbedno za našu decu", kaže žitelj Milan Žekić i dodaje da ulica nema ni asfalt, te da su kod nadležnih jedva izdejstvovali da ulicu naspu tucanikom.
 
Njegov komšija Dario Pajić objašnjava da pojedini stanovnici Ličke ulice električnu energiju koriste tako što su se priključili na komšijska brojila u susednoj ulici, kojima uredno plaćaju za utrošenu struju. Oni smatraju da to nije rešenje, jer zbog velikog opterećenja moraju da se dogovore ko će kada da uključi bojler, mašinu za pranje veša, kako svi ne bi ostali bez struje.
 
U Ličkoj navode da su učinili sve što je od njih traženo za priključenje na elektroenergetsku mrežu. Kako kažu, sami su kupili i postavili bandere, kupili kablove, ali se onda ispostavilo da ne mogu da se priključe jer su stubovi postavljeni na privatnoj parceli.
  • asod

    16.01.2018 14:42
    ma ne mogu da razumem da gradiš na divlje a onda se žališ što nemaš infrastrukturu, alooo?
  • Somborac

    16.01.2018 14:26
    Naprave kuce na divlje, bez ikakvog plana i onda im drugi kriv sto tu nema asfalta, struje, vode... Evo ja cu sad na sred njive na nekoj periferiji da napravim kucu i svima da se zalim da su mi deca nebezbedna jer idu po oranju do kuce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.