Nezaposleni mesar švercovao mašinu za bitkoin

Carinici su u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš, sprečili šverc uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i opreme za uzgoj marihuane.
Nezaposleni mesar švercovao mašinu za bitkoin
Foto: Pixabay
Neobičan slučaj je otkriven tokom noći 18. januara na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave stigao "reno espejs" novosadskih registarskih oznaka.
 
Automobilom je upravljao 38-godišnji srpski državljanin iz Vojvodine, nezaposleni mesar, koji se iz Nemačke uputio u mesto gde živi. Putovao je u društvu jednog saputnika i dva kućna ljubimca koji su imali uredne pasoše. 
 
Iako su oba putnika rekla da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave, uskoro je utvrđeno da se u gepeku automobila nalaze delovi uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin, u vrednosti od preko 10.000 dolara. 
 
Ukratko, bitkoin predstavlja virtuelnu valutu koja nastaje procesom rudarenja, za šta je neophodan specijalni računar koji može da rešava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac. 
 
Daljim pregledom prtljažnika carinici su pronašli i neprijavljenu opremu za koju se sumnja da je bila namenjena za laboratoriju za uzgoj marihuane. 
 
Među opremom su se nalazili: šator "Grow PRO 2.0", dva regulatora rasvete, dva reflektujuća zastora, dva držača lampe, led svetlo, kao i nekoliko specijalnih sijalica, navedeno je u saopštenju.
  • pera

    20.01.2018 22:05
    ..
    Pa i treba da ga kazne. Zna se ko kod nas prodAVje graficke za rudarenje i ima da se kupuje kod njega.
  • Prečanin

    20.01.2018 22:04
    Ne postoji
    "oprema za rudarenje kriptovalute". Možda je dotični hteo da se bavi obradom video materijala? Da radi sa zahtevnim grafičkim programima? Takođe, mogao je i ovde, kod batice, da pazari neku precenjenu krntiju "za Office i internet" pa da pomoću nje skida pare sa računa, pravi pedofilske naloge na Fb... Već počinje da smrdi SNS kampanja.
  • @Maja

    20.01.2018 21:35
    Pa gde pise da je kaznjena namera? Dobice kaznu za sverc (svega, ne samo kompjutera) i to je to. Ostalo u tekstu (bitkoin, marihuana) je tu da bi se uopste pojavilo u medijima i da bi neko procitao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina