Sombor: Poslednja šansa za registraciju stambenih zajednica

Zakonski rok za registraciju stambenih zajednica istekao je 12. decembra 2017. godine.
Sombor: Poslednja šansa za registraciju stambenih zajednica
Foto: Pixabay
Stanari koji organe upravljanja nisu izabrali u propisanom roku imaće mogućnost da to učine u naknadnom roku koji će odrediti komunalni inspektor prilikom obilaska zgrade radi provere o upisu u Registar stambenih zajednica, naglasila je gradska uprava Sombora.
 
Samo u slučaju da stanari ni u naknadnom roku ne izaberu organe upravljanja, Odsek za imovinsko-pravne i stambene poslove će imenovati  profesionalnog upravnika sa liste koja se vodi u Registru profesionalnih upravnika.
 
"Cilj Zakona o stanovanju i održavanju zgrada nije uvođenje prinudnih upravnika, već ostvarivanje javnog interesa kroz unapređenje uslova stanovanja građana. Zbog toga i Gradska uprava, putem nadležnog Odseka, i dalje prima prijave za registraciju stambenih zajednica", poručuju u upravi.
 
Obrasci potrebni za upis zgrada u registar stambenih zajednica dostupni su na pisarnici Gradskog uslužnog centra, Trg cara Uroša 1, Sombor. Uz prijavu je potrebno priložiti i zapisnik sa sednice skupštine stanara sa odlukom o određivanju upravnika stambene zajednice, kao i dokaz o uplati 309,00 dinara na ime administrativne takse za registraciju.
  • pera

    21.01.2018 18:23
    ...
    Ja bas mislim da je cilj uvodjenje prinudnih upravnika (koji su clanovi partije), posto oni koji su vec uvedeni, primaju platu i ne rade boga oca. Ako ista hoce da se uradi, moli se komsija koji je ranije bio predsednik kucnog saveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina