Do kraja marta lekovi na e-recept u celoj Vojvodini

Izdavanje lekova uz elektronski recept trebalo bi da do kraja marta bude uvedeno u sve domove zdravlja u Vojvodini.
Do kraja marta lekovi na e-recept u celoj Vojvodini
Foto: 021.rs
"Očekujemo da ćemo sa e-receptom do kraja prvog kvartala kompletirati teritoriju Vojvodine, a potpunu pokrivenost Srbije očekujemo u ovoj godini", poručili su u Ministarstvu zdravlja za "Politiku".
 
E-recept je uveden krajem oktobra u beogradskim opštinama, a od decembra je počeo da se uvodi i u vojvođanske zdravstvene ustanove. Tako ovaj sistem već imaju Alibunar, Vršac, Kanjiža, Kikinda, Čoka, Bačka Topola, Mali Iđoš, Subotica, Sečanj, Irig, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Šid.
 
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, trenutno je u kompjuterima propisano više od 8,5 miliona recepata. U sistemu su 2.274 apoteke, državne i privatne, kao i 4.273 farmaceuta. 
 
Postoje i propusti tehničke prirode, koji se, kako se navodi, rešavaju u hodu. Reč je uglavnom o kašnjenju u preuzimanju lekova, jer e-recepti imaju rok trajanja od 15 dana i posle toga ih više nema u kompjuteru apoteka, mada se događa i da lekari terapiju ne unesu kako bi trebalo, pa umesto za dva meseca do pola godine, pacijenti već narednog meseca moraju pred šalter.
  • Milica

    03.02.2018 00:35
    'Ajd i to da vidimo!
    Ali da bas zapravo funkcionise, ne kobojagi!
    Zaista!
  • /

    02.02.2018 23:30
    /
    @Viza
    kolektore, saberi se.
    kada se radilo za 2m nije bilo lako otici napolje. srbija je jos uzimala 50dm za izlazak iz drzave

    u to vreme bi ti prvi pobegao i ku.cio se drugima kako mozes izaci napolje



  • Viza

    02.02.2018 19:47
    @miki maus ili pinoki
    A zašto si ti, i svi oni koji ne znaju ništa smisleno da sroče, a žele da komentarišu, zašto ste još uvek ovde?

    Ko ima nameru da ode, ima gde, ima s čim, ima plan, njemu ne treba niko da govori šta da radi - on zna, a ima i znanje ili veštine koju može ponuditi tamo gde ide, i to za pristojnu platu. On ne troši vreme čitajući ili pišući ovde komentare, nego radi na sebi,i privodi svoje planove realizaciji.

    Svaki čovek ima izbor, svako bira kako će živeti: aktivno tražiti prilike, sticati znanja i iskustva, ili, pasivno sedeti, kukati i čekati da prilike nađu njega i dizati ustanak iz fotelje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina