Radikali traže osnivanje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Vojvodini

Vojvođanska grupa SRS predala je zvaničan zahtev Skupštini Vojvodine da se dnevni red naredne sednice dopuni Donošenjem zaključaka o pokretanju inicijative za formiranje Srpsko - ruskog humanitarnog centra u Vojvodini.
Radikali su uz zahtev predali i 31.157 potpisa podrške građana Srbije, koji žive na prostoru Vojvodine.
 
"Srpska radikalna stranka je mišljenja da je Vojvodini neophodan jedan ozbiljan centar za hitne intervencije u vanrednim situacijama, za intervencije u slučaju prirodnih nepogoda, požara i poplava, po uzoru na Srpsko - ruski humanitarni centar u Nišu, koji je bez sumnje najbolji humanitarni centar u ovom delu Evrope. Mi srpski radikali očekujemo da većina poslanika u pokrajinskoj Skupštini pokaže političku mudrost, zrelost i odlučnost i pruži podršku ovoj inicijativi Srpske radikalne stranke, čime bi učinili prvi korak u realizaciji ideje da Vojvodina dobije savremen i ozbiljan centar za hitne intervencije u saradnji sa bratskom Ruskom Federacijom", izjavio je Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" u Skupštini Vojvodine.
 
Radikali zahtevaju da se, zaključcima Skupštine Vojvodine, zaduži Pokrajinska vlada da podnese inicijativu Vladi Republike Srbije za potpisivanje sporazuma sa nadležnim ministarstvom Ruske Federacije o osnivanju Srpsko - ruskog humanitarnog centra na teritoriji Vojvodine.
 
"Svedoci smo da ovi hohštapleri sa Zapada vrše pritisak da se Srpsko - ruski humanitarni centar u Nišu zatvori, a mi srpski radikali insistiramo na tome da mu se, u skladu sa međuvladinim sporazumom, dodeli diplomatski status i da se otvori još jedan na prostoru Vojvodine. Srpska radikalna stranka je za nepunih mesec dana prikupila više od 30.000 potpisa podrške građana sa prostora severne srpske Pokrajine. Zahvaljujemo se svim slobodoljubivim građanima, svim rodoljubima i patriotama, koji su podržali ovu ideju i inicijativu Srpske radikalne stranke", istakao je Jakšić.
 
Jakšić je rekao da ovu inicijativu Srpske radikalne stranke možda najslikovitije opisuju događaji sa ovih prostora iz 18. i 19. veka. Kada je Bečki dvor vršio pritisak na Srbe da se odreknu svoje pravoslavne vere i pređu na katoličanstvo, Srbi iz Šajkaške oblasti su bili još čvršći u veri, a odgovarali su na taj način, što su gradili nove bogomolje i crkve.
 
"Tako i mi srpski radikali, po uzoru na naše slavne pretke, u vreme kada Zapad traži da se ukine Srpsko - ruski centar u Nišu, tražimo da se otvori još jedan na prostoru Vojvodine, jer je to interes svih građana koji žive u ovom delu Srbije", zaključio je Đurađ Jakšić. 
  • @ Carls Tejlor

    10.02.2018 21:50
    Nece da moze
    "Najzalije mi je od svega sto 1999. nisam video americke abramse i nemacke leopard tenkove kako ulaze i skidaju srpsku zastavu sa gradske kuce u centru Novog Sada"

    Nema sanse da se to dogodi. Mnogo im je bolje da imaju ovakvu vlast, to je gore za nas od ma kakve okupacije. Mi se sami istrebljujemo, oni gledaju i zabavljaju se, a niko ih ne moze okriviti za nase nedace.
  • G

    09.02.2018 11:48
    @Carls Tejlor - slažem se sa vama, umesto da danas budemo kao Irak gde su ušli tenkovima i razorili im zemlju, naši tzv. zapadni prijatelji su odlučili da se ograniče samo na čuvanje života Albanaca sa KiM uništavanjem vojvođanske elektro-energetske mreže i rušenjem novosadskih mostova. No, ne morate brinuti, uskoro će Novi Sad ponovo imati tri mosta i time ugroziti živote i ljudska prava Albanaca u Srbiji, te stoga možemo očekivati novi vojni napad - najiskrenije se nadam da će vaša porodica biti počašćena jednom američkom demokratskom bombom.
  • @Kerefeke

    08.02.2018 09:43
    Ja sam iz Vojvodine i nisam rusofob.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".