Apatin: Uklanja se drveće zbog izgradnje novog prelaza ka Mađarskoj

U toku je izgradnja novog graničnog prelaza sa susednom Mađarskom kod Rastine, nadomak Sombora.

Granični prelaz Rastina - Bačsentđerđ biće otvoren na proleće.

Najkraći put iz Sombora do susedne Mađarske, odnosno Budimpešte vodi preko Gakova i Rastine i granični prelaz je odavno želja žitelja zapadne Bačke. Somborcima će tako Baja biti bliža za desetak kilometara.

U "Putevima Srbije", kako prenosi Radio Dunav, ističu da će do tada biti završeni svi potrebni infrastrukturni radovi. Prva faza izgradnje saobraćajnice koja nedostaje već je završena. Za sve ove radove, uključujući i asfaltiranje deonice u dužini 1.760 metara, ishodovanje upotrebne dozvole i upis u katastar nepokretnosti, "Putevi Srbije" izdvojiće 85 miliona dinara. Opštinski put Sombor - Gakovo - Rastina biće prekategorisan u državni put drugog A reda, kada bude okončana i druga faza radova na ovom putnom pravcu.

U sklopu proširenja i obnove lokalnog puta Sombor - Gakovo - Rastina, ka granici sa Mađarskom, radnici "Zelenila" uklanjaju stabla duž ovog puta. Prema rečima direktora "Zelenila" Miodraga Pupovca, biće uklonjeno ukupno 49 stabala topole. Zatim će se raditi takozvano "pojačano održavanje" deonice od Gakova do Rastine. Pod tim se podrazumeva proširenje puta ukupne dužine 4,6 kilometara.

Drugu fazu radova "Putevi Srbije" će finansirati sa 140 miliona dinara. Preostalih 13,5 kilometara puta kroz Gakovo i od Gakova do Sombora svojim tehničkim karekteristikama zadovoljava uslove za proglašenje u državni put i na ovoj deonici nema potrebe za izvođenjem radova.

Biće ovo drugi granični prelaz sa Mađarskom na teritoriji grada Sombora.

  • pop

    19.02.2018 13:09
    Vazdušnom linijom Bački Breg i "novi" prelaz kod Gakova su udaljeni 5-6 km. U tekstu nema nigde zašto se pravi još jedan prelaz tako blizu. Da li bi neko mogao da objasni razlog izgradnje novog prelaza?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina