Vrbas: Građani da zaštite vodomere od smrzavanja, odnošenje PET otpada u subotu

PJ "Vodovod i kanalizacija" apelovalo je na meštane Vrbasa da je zbog niskih temperatura potrebno da adekvatno zaštitite vodomere od smrzavanja i oštećenja.
"Zaštita se može obaviti prekrivanjem nekim termoizolacionim materijalom, vodeći računa da se može lako pristupiti vodomeru zbog očitavanja potrošnje. Potrošačima koji duže vreme ne borave u objektima koji su priključeni na vodovodnu mrežu savetuje se da zatvore ventil iza vodomera i ispuste vodu iz unutrašnjih vodovodnih instalacija, kako bi sprečili smrzavanje i oštećenje istih", navode iz ovog preduzeća.
 
Ekipe "Čistoća" u subotu, 24. februara odneće PET ambalaže iz domaćinstava u Vrbasu. Odnošenje PET otpada počinje u sedam sati ujutro. Potrebno je da sugrađani do tog vremena providnu plastiku spakuju u tipizirane vreće i ostave ih ispred svojih kuća. Komunalci će, u zavisnosti od sakupljenog otpada, korisnicima usluga ostaviti nove vreće za narednu akciju prikupljanja PET-a. 
 
Neophodno je pridržavati se naznačenog termina da bi sav otpad bio odnet.
  • Ja

    23.02.2018 22:45
    Ako se dobro secam, vodomeri su u vlasnistvu vodovoda?!?!? Zabole me bas da ja zastitim vasu opremu.
  • st

    23.02.2018 08:45
    Zasto prikupljana PET ambalaže nema po svim gradovima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.